מס' ימים מתחילת המסע: 21
מס' ימים עד לסיום: 9
מס' מתכון מתוך ה-30: 21
אחרי היום העמוס שהיה לי אתמול, קמתי בבוקר, ואחרי קפה ועוגיות בנוהל, וכתיבת הבלוג של אתמול,
לקחתי את עצמי, את כל התיקים שהבאתי איתי ואת האוטו וירדתי דרומה.
כיוון כללי. באר שבע.
בבאר שבע לא ביקרתי כבר שנתיים וחצי. אחרי שלמדתי שם את התואר הראשון שלי, ועזבתי את העיר האהובה הזאת לפני שלוש שנים,
לא יצא לי להגיע לבקר יותר. מי שגר בתל אביב, די נשאר בבועה שלו בתל אביב.
רוב החברים שלי, התקדמו בחיים למקומות שונים, ורובם בחרו לעזוב את העיר.
באר שבע הייתה עבורי התקופה הקסומה שלי . שם ממש גיליתי את עצמי. חברתית, מקצועית, זוגית.
שם הצטיינתי בלימודים, אחרי 12 שנה של חוסר הצלחה במערכת החינוך הפורמלית.
שם גיליתי את תחביב האפייה והמטבח, שלימים הפך לי למקצוע ולדרך חיים עם הטיפול בבישול.
שם אהבתי באמת.
לשם הגעתי עם ארבעת חברות הילדות שלי מצור יגאל, חושבות שאנחנו יכולות להשיג הכל בעולם, ושבאר שבע תהיה לנו כמו צור יגאל…
כל פינה בעיר הזאת מזכירה לי משהו. חוויה. רגש. ריח.
כל פינה מסמלת לי. קוראת לי בקול חזק כל כך. בואי. התגעגעתי כל כך.
הגלידה בעיר העתיקה, הירקן שלי בשכונה ד', אנדרטת הנגב בכניסה לעיר, הבית הכל כך אהוב שלי בשלמה המלך, שם מעל המנגה.
השעות הבלתי נגמרות בבריכה. יום אחרי יום. לבד וגם לא.
התקרבתי עם האוטו , ולימיני אני רואה את השלט "ברוכים הבאים לבאר שבע", ואני? פתאום התהפכה לי הבטן.
כל כך התהפכה שהייתי ממש צריכה לקחת נשימה עמוקה .
כל החוויות חזרו אליי ברגע. כמו סרט של דקה שמשחזר שלוש שנים מלאות . הכל רץ לי כל כך מהר.
מה עשיתי. מה חוויתי. מה עברתי.
תמיד יהיה לך מקום בלב שלי באר שבע. ולכל מה שעברנו יחד.
אל תשתני.
בעייני את יפה כל כך כמו שאת
היום בישלתי (בין לבין טבילה בבריכה) עם מתני ומעייני, חברים טובים מהתקופה בבאר שבע. מעייני למדה איתי בתואר הראשון, והיה ברור שהפעם הבלוג יגיע לבקר גם שם.
מה זה ברור? מתן אמר שאם אני באה לבאר שבע אז הוא קונה בריכה, ולמחרת כבר קיבלתי דיווח שהבריכה נקנתה אז באתי. הנה . אינטרסנטית.
היה לי יום של כיף אדיר עם שניכם אתם זוג הורסים שתדעו.
ידעתי את זה גם לפני שש שנים, אבל עכשיו זה חזק יותר כמה שאתם אדירים!
אני באמת רוצה לבוא ולבלות אתכם יותר. אבל לפעמים באר שבע נראית כל כך רחוקה. אפילו שבלב, היא תמיד קרובה
היה לי יום מדהים. תודה.
לחמניות קמח מלא והפתעות
מרכיבים:
– 2 כוסות מים פושרים
-650 ג' קמח (אנחנו השתמשנו חצי בקמח לבן, חצי בקמח מלא)- תתחילו בחמש כוסות קמח ותוסיפו במידת הצורך…
– כף גדושה שמרים יבשים
– שליש כוס שמן זית
-כף מלח
אז מה עושים?
מערבבים בקערה את המים, השמרים, המלח והשמן. מוסיפים הקמחים ומערבבים שוב. לשים כמה דקות טובות ביד
ואם יש צורך מוסיפים עוד קמח. קצת בכל פעם.
המרקם שצריך להגיע אליו הוא בצק גמיש, אבל לא דביק.
כשמוכן, יוצרים כדור ומלטפים במעט שמן זית שלא יתייבש. מניחים מכוסה לתפיחה בצד עד להכפלת הנפח.
לאחר הפתיחה, מחלקים לכדורים קטנים, משטחים (כמו בקובות) ומניחים תוספות טעימות בפנים (אנחנו השתמשנו בבטטה אפוייה עם תבלינים, זיתים בשני צבעים, ארטישוק…)
אפשר לעוף עם התוספות בפנים…. הלחמניות האלה טעימות עם הכל פשוט
עשינו גם גרסה מתוקה, עם קוביות שוקולד מריר בפנים וקוקוס מעל ויצא מטריף.
עוטפים את התוספות ויוצרים כדור. מניחים שוב לתפיחה קלה של 15 ד', מברישים בביצה, מפזרים תוספות
ולתנור עד 180 מעלות ל20 דק' או הזהבה.
מגישים חם עם טחינה וירקות טריים.
היה טרפת.
נפגש מחר, אחרי עוד יום בערבה.
לילה טוב יקרים.
נעמיש





































