כבר כמה שנים רצופות שהן מלוות אותנו בכל פסח
לפעמים קטנות ,לפעמים כבייגל'ס,לפעמים גדולות לסנדווי'ץ
אני אישית הכי אוהבת אותן כלחמניות ביס
שאפשר לנשנש בין לבין ולא להתמלא מדי
אז מה צריך?
140 גרם (כוס) קמח תפו"א
280 גרם (2 כוסות) קמח מצות
50 גרם סוכר(בערך רבע כוס)
6 ביצים
2 כוסות מים (480 מ"ל)
3/4 כוס שמן (180 מ"ל)
איך מכינים?
מרתיחים בסיר את המים והשמן, לאחר הרתיחה מכבים את האש
ומוסיפים לסיר את החומרים היבשים: קמח תפו"א,קמח מצות והסוכר.
מערבבים ומוסיפים תוך כדי עירבוב את הביצים ,כל אחת בנפרד.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים.
מרטיבים מעט את הידיים ,לוקחים גוש בצק בגודל הרצוי ויוצרים את הצורה שנרצה.
ליצירת בייגל עושים כדור ומחוררים אותו במרכז עם האצבע ליצירת החור העגול.
אופים בערך חצי שעה עד שהלחמניות מזהיבות
בד"כ יוצאות כ-30 לחמניות קטנות
או 15 גדולות לסנדוויצ'ים
**רק תשתדלו לא לאכול יותר מדי,שישאר משהו לשולחן החג…
שיהיה בתיאבון!
רוצים מתכון לכבד קצוץ שהולך טוב עם הלחמניות?
http://saloona.co.il/limorgk/?p=776&fb_ref=Default

וגם- שניצל אפוי כשר לפסח
http://saloona.co.il/limorgk/?p=802?ref=blog_main














