לחמניות בריאות טעימות אפויות בספל
והרי חדשות מרעישות :
כדי להכין לחמניות שמרים טעימות, קלות ונפלאות :אין צורך במיקסר, במערוך, במשטח רידוד .
אין צורך ללוש, להתפיח, לרדד, לקרוץ, לקלוע ושום דבר מסוג זה.
קערה ומטרפה עושות את הסיפור – וגם כמה ספלים בגודל החביב עליכם.
מערבבים בשתי דקות, יוצקים לספלונים, מחכים 20 דקות ואופים 20 דקות.
איך
ל-8 לחמניות קטנות
1.5 כוסות קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח
300 מיליליטר חלב
3 כפות שמן זית
50 גרם תערובת זרעים שונים (פשתן, שומשום לבן או שחור, גרעיני חמניות וכל מה שאוהבים).
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (מרווה,בזיליקום,טימין,עירית וכל מה שאוהבים)
1 ביצה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
לטרוף את הביצה ,החלב והשמן. ולהוסיף את הקמח והשמרים.ולטרוף ללא גושים. להוסיף מלח ,גרעינים ועשבי תיבול ולערבב שוב.
לקחת ספלונים קטנים לאספרסו , או ספלים גדולים יותר לקפה, לשמן היטב עם מעט שמן זית, לקמח ולנער את עודפי הקמח.
להניח את הספלים בתוך תבנית אפיה.
לצקת מהבלילה בערך עד ל-3/4 גובה , לכסות במגבת מטבח ולהמתין כ-20 דקות.
להכניס לתנור החם ולאפות.
את הספלים הגדולים לאפות בערך 30 דקות עד שתופחים ומשחימים.
את הספלונים הקטנים לאפות בערך 20 דקות עד שתופחים ומשחימים.
להמתין 20 דקות שיתקררו, לחלץ מהספל – לצהלת כולם – ולזלול.
הערה אפשר לשנות את התערובות לפי הטעם, עשבי תיבול וזרעים שונים או אפילו להפוך את הלחמניות למתוקות על ידי הוספת סוכר, צימוקים ואגוזים.
הערה אפשר להמיר מחצית מהקמח הלבן בקמח מלא (לא הכל כי זה יצא מאוד דחוס וכבד). אפשר לוותר על החלב ובמקומו להוסיף מים.















