כל מי שחובב אפייה יודע שזמן ההמתנה של התפחת הבצק, הוא בדרך כלל כשעה, לפעמים יותר. ניתן לקצר את התהליך עלי ידי שימוש בבירה שחורה במקום בשמרים טריים או יבשים.
הפעם אני מכינה לחמניות בירה שחורה. לחמניות אלו הן קריספיות ויש להן קרום קשה כשל לחם. אבל בפנים הלחמניות רכות. אני מכינה אותן עם שפע של אורגנו ובמילוי גבינה בולגרית.
החומרים:
חצי ק"ג קמח תופח
שליש כוס סוכר (מי שרוצה לחמניות פחות מתקתקות, יכול להפחית קצת מהסוכר)
1 בקבוק בירה שחורה נשר מאלט (330 מ"ל)
כחצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס
3 כפות אורגנו יבש
כפית מלח
ההכנה:
לשים את הקמח התופח והסוכר בקערה ולשפוך מעליהם את הבירה השחורה נשר מאלט.
לערבב היטב.
מתחיל להתקבל הבצק הבסיסי.
עכשיו אפשר להוסיף את האורגנו היבש.
להוסיף גם אגוזי מלך קצוצים גס ומלח.
לערבב לבצק אחיד. לא להיבהל, הבצק די דביק. עכשיו להתחיל להוסיף קמח תופח בהדרגה. להתחיל מכף אחת, ולהמשיך כך עד שהבצק נעשה פחות דביק (בערך 3-2 כפות קמח תופח).
כדאי לעבוד עם הבצק בידיים מקומחות קלות, כך יותר נוח ללוש את הבצק ולעבד אותו.
ללוש את הבצק לצורת כדור. בעזרת הידיים המקומחות לחלק את הבצק למס' כדורי בצק קטנים.
לקמח את כדורי הבצק מעט. כל כדור להשטיח מעט ולשים בתוכו חתיכה קטנה של גביה בולגרית.
לסגור את הבצק חזרה לצורת כדור, כשהגבינה היא המלית.
להניח את כדורי הבצק על גבי נייר אפייה מקומח בתבנית.
ולאפות בחום של 200 מעלות כ-25 דקות או עד שהלחמניות מקבלות קרום קשה כשל לחם.
במהלך האפייה לפעמים נוצר סדק במאפה והגבינה הבולגרית המומסת פורצת החוצה. זה בסדר.
כשהן יוצאות מהתנור… לא תוכלו להתאפק.
ותראו איך הן ניראות כשבוצעים אותן לחצי. יאמי.
מקווה שתכינו ותגלו שניתן לאפות לחמים או לחמניות בקלות ובזמן קצר, על ידי תוספת של בירה שחורה.
קיצור דרך: אין לכם זמן? קחו את הבצק, תשמנו מעט תבנית טאפלון ללחם או תבנית אינגליש קייק חד -פעמית. צרו כיכר מאורכת מההבצק. קמחו אותה מעט. בתהליך הלישה הוסיפו קוביות של גבינה בולגרית לתוך הבצק. ואפו תנור.
משך האפייה הוא כ-40 דקות. יש להנמיך את חום התנור לאחר מחצית זמן האפייה, על מנת שהלחם לא יישרף.
————————————————————————————————————————————————————————–
וקצת על בירה שחורה נשר מאלט: היא מזכירה לי טעם אהוב מהילדות, טעם נוסטלגי. הבירה השחורה מכילה מרכיבים טבעיים בלבד. אין בה חומר משמר או צבעי מאכל.
מכילה נוגדי חימצון וגם ויטמין B. הבירה לא מתוקה מדי. כמות הסוכר שלה מועטה יחסית למשקאות מוגזים אחרים. מתאימה במיוחד כמשקה לכל בני המשפחה, כן, גם לילדים.
לחיים!
אהבתם את המתכון? מוזמנים להירשם כעוקבים לבלוג שלי.
פשוט ליחצו על הכפתור: עקבו אחרי… ותמשיכו ליהנות מהמתכונים.






















