לחם עגבניות מיובשות

בחורה עם מחשב נייד

מרכיבים

140 גרם קמח לחם
150 מ”ל מים
רבע כוס עגבניות מיובשות בשמן זית מקוצצות גס
חצי שקית שמרים
100 גרם קמח מלא
חצי שן שום
קורט מלח

אופן ההכנה

את 2 סוגי הקמחים מערבלים יחיד בקערה של סולתם במשך 2 דקות על מהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
מוספים את השמרים ובמשך 8 דקות נותנים לבצק לקבל מראה אחיד וחלק.
מוסיפים את העגבניות,שום,מלח ומניחים לעוד 2 דקות.
עוטפים את הבצק עם ניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
לאחר מכן מעבירים את התערובת שהתקבלה לקערה ששומנה מראש ומכסים שוב בניילון נצמד ומניחים לה לתפוח במשך שעה
עד שהתערובת מגדילה את נפחה בלפחות 50%.
מחלקים את הבצע ל-4 חתיכות שוות ומרדדים אותם עד לקבלת עובי של 1 ס”מ.
מניחים בתבניות שרופדו מראש בנייר אפייה,חותכים 2 חתכים באלכסון במרכז כל חלק,מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך 50 דקות.
מחממים תנור מראש ל-220 מעלות.
אופים במשך 20 דקות עד לקבלת הזהבה.
מברישים בשמן זית ומגישים חם.