היום תקבלו מתכון בלי סיפור. מי צריך סיפור כשיש לחם שהוא בעצמו סיפור?
הסיפור של הלחם הזה הוא שלא לשים אותו. ולא לשים אותו כי את שרשראות הגלוטן היפות והמנצנצות שלו הוא יקבל מתנועת המולקולות בבצק עתיר מים. זה הכי אמ;לק שאני יכולה לתת לכם בלי שתברחו לפני שתקראו את המתכון.
קסם.
זה פשוט קסם.
המצרכים לשתי כיכרות
610 ג' קמח לבן
300 ג' קמח מלא
800 מ"ל מים
10 ג' שמרים יבשים
20 ג' מלח
מעט קמח תירס לפיזור בתבנית (לא חובה)
כלים ספציאל
קערה גדולה לערבוב והתפחת הלחם, כף גדולה, מאזניים לשקילת החומרים
שתי תבניות לאפיה – אינגליש ללחם מוארך או תבנית שטוחה ללחם כפרי, מרופדות בנייר אפיה, אבן שמוט (אבן פיצה) אם יש לכם אחת
תבנית אחת עמוקה שתשב בתחתית התנור
אופן ההכנה
שמים בקערה את הקמחים והמלח, מערבבים קצת, מוסיפים את השמרים ואת המים. מערבבים קצת בכף גדולה, רק עד שמקבלים בלילה אחידה.
את הבצק הזה אין צורך ללוש, המראה והתחושה שלו הם של כמעט בוץ, וזה בסדר.

מכסים את הקערה במגבת לחה או במכסה לא סגור הרמטית ומתפיחים במקום חמים שעתיים (או במקרר למשך עד 12 שעות).

מפזרים קצת קמח תירס על נייר האפייה שבתבנית.
בעזרת ידיים רטובות, מרימים חצי מהבצק (הוא מאוד רך, כן. כמעט נוזלי) וצרים ממנו את הצורה הרצויה ומניחים בתבנית. עושים אותו דבר עם החצי השני של הבצק. מתפיחים למשך 40 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-240 מעלות. בתוך התנור כבר יושבת תבנית על הקרקעית, שלתוכה נשפוך בהמשך מים רותחים, ואם החלטתם ללכת על אבן שמוט, אז גם האבן כבר שם, מתלהטת.
ואם כבר הזכרנו מים רותחים, תרתיחו שתי כוסות מים.
כשמגיע הזמן להכניס את הכיכרות לתנור, תחרצו כמה חריצים על הלחם, עם סכין חדה ורטובה.
הכניסו את הכיכרות (על האבן או בלי אבן), ומזגו 2 כוסות מים רותחים אל התבנית שבקרקעית התנור. סגרו מייד את הדלת, שהאדים לא יברחו, ואפו במשך כ-40 דקות עד שהלחמים זהובים-שחומים ונקישה עליהם משמיעה צליל חלול.
כשתוציאו את הלחמים להצטנן על רשת שעל השיש, תוכלו לשמוע צלילי פצפוץ קטנים, שמגיעים מהלחמים שמתקררים לאט לאט.
הצלחתם להתאפק עד שהלחם התקרר לגמרי? עכשיו חיתכו עם סכין לחם טובה. כזה פצפוץ וכאלה בועות לא יצאו לכם בלחם מעולם! תראו כמה מפתה הוא!
מה עם איזו תודה קטנה על זה שלא שמתי לכם ביצוע של "הבאנו שלום עליכם"? מקבלת מזומן ותוי שי.
זה הכל הפעם. נשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥
♥ רגע! ידעתן שיש לי ערוץ יוטיוב? מה דעתכן להירשם לערוץ שלי ביוטיוב? ♥















