אחת המנות שהכי כיף וקל להכין זו לזניה. תדמיינו לזניית חצילים משובחת…
מנה משביעה ומקסימה לאירוח או סתם לארוחת ערב מפנקת. לזניה חמה משודרגת בחצילים ולמעלה המון גבינה מוקרמת.
מתחשק לכם? גם לי. אז הנה המתכון ללזניית חצילים טעימה במיוחד.
לזניית גבינות וחצילים
המצרכים:
חבילת עלי לזניה
שמן זית
לרוטב העגבניות:
גביע גדול של רסק עגבניות
קופסת עגבניות כתושות ברסק
בערך רבע כוס שמן זית
כף גדושה של פפריקה מתוקה
1/3 כוס מים
אורגנו יבש בשפע
מלח (לפי הטעם)
לתערובת הגבינות:
1 גביע גבינה לבנה 5%
1 גביע קוטג' 5%
3 ביצים
שום כתוש (לפי הטעם)
אורגנו יבש
פלפל שחור גרוס גס
מלח (לפי הטעם)
בין השכבות:
פרוסות חצילים אפויות בתנור
מעל הלזניה:
גבינה צהובה מגוררת בשפע
אפשר להוסיף ולשדרג גם עם גבינה בולגרית, פרמז'ן או כל גבינה שאוהבים
אופן ההכנה:
בתבנית משומנת במעט שמן זית מניחים עלי לזניה. יש לכסות בעלי לזניה את תחתית התבנית. אם נשאר רווח בין התבנית לעלים שהנחנו, מומלץ לשבור ידנית עלי לזניה ולהניח.
להניח את התבנית עם עלי הלזניה בצד.
נכין את רוטב העגבניות: נשים שמן זית בסיר, רסק עגבניות שאפשר להוסיף לו גם קופסת עגבניות כתושות ברסק, כשליש כוס מים, פפריקה מתוקה, שום כתוש (אני שמה כמות של 3-4 שיני שום כתושות), מלח (לפי הטעם) ואורגנו יבש בשפע.
לערבב היטב ולבשל בסיר על אש קטנה. אם אוהבים רוטב דליל מוסיפים עוד קצת מים. אני מעדיפה את הרוטב מעט סמיך. להסיר מהאש ומעט לצנן בטמפרטורת החדר.
עכשיו נכין את תערובת הגבינות:
נערבב היטב בקערה גבינה לבנה וגבינת קוטג', נוסיף 3 ביצים, מלח, פלפל שחור גרוס גס, אורגנו בשפע ומלח.
נפרוס חצילים שטופים ונקיים לעיגולים (לא דקים מדי). להניח את החצילים על גבי נייר אפייה, בתבנית אפייה. להבריש את החצילים משני הצדדים בשמן זית ולאפות בחום בינוני עד הזהבה.
הרכבת הלזניה:
ניקח את התבנית עליה הנחנו את שכבת עלי הלזניה הראשונה. אותם נכסה בתערובת הגבינות.
למי שאוהב/ת חצילים, זה הזמן לשים מעל שכבת הגבינות פרוסות חצילים. מי שלא אוהב חצילים יכול להמיר את החצילים במילוי אחר (תרד למשל).
אפשר גם לשים ישר את רוטב העגבניות מעל תערובת הגבינות ולוותר על החצילים.
נניח שכבה שנייה של עלי לזניה. מעליהם שוב נשים את תערובת הגבינות. שוב פרוסות של חצילים ואחר כך רוטב עגבניות מעליהם.
נניח שכבה שלישית של עלי לזניה.
נכסה אותה היטב בכל שארית רוטב העגבניות.
נפזר בנדיבות גבינה צהובה מגוררת אפשר גם לשדרג בגבינת קשקבל מגוררת. היא מעניקה ללזניה טעם נהדר.
נכסה בנייר כסף את תבנית הלזניה. נוודא שנייר הכסף אינו נוגע בשכבת הגבינות העליונה. בחמש דקות האחרונות של האפייה מומלץ להסיר את הנייר.
כך הגבינה הצהובה תזהיב ותבעבע.
נאפה בחום של 175 מעלות כ-35 עד 40 דקות. תלוי בחום התנור. כדאי לבדוק מדי פעם האם הלזניה כבר מוכנה.
בהצלחה ובתיאבון.
הלזניה כבר יוצאת מהתנור והבית מתמלא בריח נפלא. קדימה, תערכו שולחן. אוכלים.
טיפ – מומלץ לצנן את הלזניה במקרר לפני החיתוך וההגשה. כך היא תתייצב וניתן יהיה לפרוס אותה כראוי.
אבל בינינו, מי באמת יכול להתאפק עכשיו?
תתענגו.
———————————————————————————————————————————————————————————-
אהבתם את המתכון? נהנתם מהלזניה שלי? מוזמנים להירשם כעוקבים לבלוג שלי.
פשוט ליחצו על הכפתור: עקבו אחרי… ותמשיכו ליהנות מהמתכונים.
























