"אז מה להביא?" אני שואלת את טלי, והיא עונה פעם אחר פעם "תביאי לזניה. נועה הזמינה".
טלי היא לא סתם בת דודה. היא חברה שלי, היא אחות שלי ואני אוהבת אותה אהבה גדולה, נקודה. גם הילדים שלה הם לא סתם הילדים של הבת דודה שלי. הם אחיינים שלי לכל דבר ועניין, הם חשובים לי וגם אותם אני אוהבת אהבה גדולה, נקודה. ומאז שנועה של טלי התחילה לאכול מוצקים, היא תמיד מזמינה ממני לזניה. סתם לאינפורמציה כללית, נועה היפה כבר בת 21.
הכל התחיל בשנות ה-90. הייתי אמא מאותגרת שינה לשני תינוקות קטנים, די מעופפת במטבח, למודת אסונות קולינריים מגוונים. חיפשתי משהו פשוט שלא יפדח אותי בזמן אמת, שאפשר יהיה להכין אותו תוך כדי תנועה, והכי חשוב – בלי הרבה כלים שצריך לשטוף . את התשובה מצאתי בעמוד 43 של "מהמטבח באהבה" של רות סירקיס, בו גיליתי מתכון ללזניה, שבזכותו התחלתי לרשום הצלחות אפויות, עליהן אני חייבת לסירקיס תודה גדולה.
במשך השנים פיתחתי ושכללתי את המתכון המיתולוגי ההוא והפכתי אותו לשלי אורגינל, מתכון יותר דבילי מדבילי מרוב שהוא פשוט, והתוצאה כל כך טעימה שהתבנית תמיד מתחסלת עד החתיכה האחרונה. חמש דקות עבודה על השעון. מבטיחה.
אז הנה המתכון כולל מבחן עמידה בזמנים ללזניה אליפות של נועה, שאותה, אגב, הבאתי איתי בשבוע שעבר לבארנץ' הבלוגרים הגדול של סלונה. לא את נועה. את הלזניה.
מוכנים? יאללה בלגן!

חומרים והכנות:
תבנית מלבנית (עדיף חד פעמית – פחות לשטוף!)
דפי לזניה
2 גביעי קוטג' 5%
2 ביצים
8 קוביות פטרוזילה קפואה
4 קוביות בזיליקום קפוא
2 גביעי רוטב ללזניה של יכין
350 גרם מוצרלה פרוס
תנור מחומם מראש ל170 מעלות
לכוון שעון עצר לחמש דקות.

הוראות הכנה:
1. בקערה מערבבים את הקוטג', הביצים, הפטרוזיליה והבזיליקום עד שהקוביות מתמוססות ומתקבלת תערובת אחידה. אם אתם חסרי סבלנות כמוני, אפשר להפשיר את הקוביות 20 שניות במיקרו ואז לערבב יחד עם הגבינה והביצים. שימו לב: הקערה והכף הם הכלים היחידים שתצטרכו לשטוף! כפיים!
2. משמנים קלות את התבנית ומניחים בה שכבה אחת של דפי לזניה.
3. מעל שכבת הדפים מורחים מחצית מכמות תערובת הגבינה.
4. מעל שכבת תערובת הגבינה מורחים גביע אחד של רוטב הלזניה.
5. מעל שכבת הרוטב מסדרים שכבה של פרוסות מוצרלה.
6. חוזרים על כל השכבות לפי הסדר: דפי לזניה, החצי השני של תערובת הגבינה, גביע שני של רוטב ללזניה ושכבת גבינת מוצרלה.

חמש דקות או לא חמש דקות? אפילו נשארו 5 שניות!

7. מכניסים לתנור. שמים מוזיקה בפול ווליום ורוקדים בסלון. אופים למשך כ-25 דקות או עד שהלזניה משחימה למעלה. מוציאים ומצננים.

המלצה: לקבלת חתיכות אחידות ויפות להגשה (שלא כמו החתיכה הפחות יפה שבתמונה), תכינו חצי יום או יום מראש ותצננו במקרר. לפני החימום, חותכים לקוביות.

כמה פשוט, ככה טעים. נשיקות.
[youtube sS8fMuFofnE nolink]











