יש דרכים רבות לחגוג את ל"ג בעומר : לשבת מסביב למדורה ולשיר שירים, "להתחפש" לאינדיאנים, לתופף על תופים בגדלים שונים ולספר צ'יזבטים. המשותף לכולם הוא ההתכנסות סביב המדורה והאש המתמרת.
המדורה מזמנת לנו מפגש חברתי. יש כאלה, שעצם המפגש, הדלקת המדורה וריח העשן הנלווה, אכילת תפוחי אדמה ואולי גם מרשמלו על האש, נותנים להם את אווירת החג, ויש שמנצלים הזדמנות זו גם לפיקניק בטבע. הרי על קיבתו צועד הישראלי החוגג.
אז איך להיערך ומה צריך להביא ? ואיך נדע שלא יחסר לנו אוכל באירוע ? צריך לתכנן היטב מראש.
להלן רשימת ציוד למדורה וכיבוד מומלץ.
![]()
רשימת ציוד למדורה
1. קרשים – אפשר לברר אם יש הורה שיכול להביא ממקום העבודה קרשים למדורה (חברות שמקבלות מוצרים בארגזי עץ שנזרקים לפח, פסולת קרשים של חברות בניה) או לבקש מכל משפחה להביא קרש אחד (לוודא שיהיו בלי מסמרים).
2. חוט תיל לתפו"א, פלייר וכפפות בד – על-מנת להקל על הוצאת תפוחי האדמה מהאש, מומלץ להכין שרשרת של תפוחי אדמה. משחילים את תפוחי האדמה על חוט תיל דק (ניתן לרכוש בכל טמבוריה), סוגרים את השרשרת עם פלייר, מכניסים את השרשרת למדורה וכשהם מוכנים, שולפים את השרשרת מהמדורה באמצעות כפפות בד ו"תולשים" את תפוחי האדמה מחוט התיל.
3. גפרורים/מצית וחומרי הדלקה מוצקים (למשל טבליות ZIP) – להדלקת המדורה
4. שולחנות מתקפלים – לפחות 2 – אחד לאוכל והשני לשתיה קרה וחמה ולעוגות
5. מחצלות – נעים יותר לא לשבת ישירות על החול
6. שקיות זבל רבות – לאיסוף הפסולת של האוכל. מומלץ לתלות על שולחנות האוכל מספר שקיות, כך שכל מי שמסיים לאכול, יוכל לזרוק מיד לאשפה.
7. תרמוס עם מים חמים לקפה / תה – כמות התרמוסים תלויה בכמות המשתתפים
8. מלח – לתפוחי האדמה ו/או התירס (תמיד מחפשים למי יש מלח)
9. פותחן – במידה וברשימת הכיבוד יש קופסאות שימורים
10. כפות הגשה – לסלטים
11. סכין – לחיתוך העוגות / פשטידות
12. נייר סופג – לניקוי השולחנות במידה ונשפכים משקאות
13. מגבונים – לניקוי הידיים לאחר הוצאת תפוחי האדמה מהאש, לאחרי האוכל, לניקוי השולחנות.
רשימת כיבוד למדורה
(הרשימה שלהלן מותאמת לכמות של 35 ילדים, הוריהם ואחיהם, אך כמובן ניתן להוסיף, לגרוע ולשנות בהתאם לטעמכם)
כל משפחה מביאה – בקבוק שתיה קרה של 1.5 ליטר ותפוחי אדמה (כמספר בני המשפחה המשתתפים) מבושלים למחצה ועטופים בנייר כסף
רשימה לחלוקה בין המשתתפים :
| פירוט | כמות |
| נקניקיות | 150 יחידות |
| פיתות | 100 יחידות |
| חומוס | 2 ק"ג |
| קטשופ | 1 יחידה |
| כרוב כבוש | 4 קופסאות שימורים |
| מלפפון חמוץ | 4 קופסאות שימורים |
| קלחי תירס | 40 יחידות (חוצים כל קלח לשניים ומתקבלות 80 יחידות) |
| כדורי פלאפל | 150 יחידות |
| טחינה | 1 ק"ג |
| סלט ירקות + כפות הגשה | 4 קערות גדולות |
| סלט חסה + כפות הגשה | 2 קערות גדולות |
| עוגות חתוכות | 4 עוגות ביתיות או 8 עוגות קנויות |
| שוקולד למריחה | 2 יחידות |
| חלב | 4 קרטונים |
| מרשמלו | 8 חבילות |
| מלח | 1 יחידה |
| 100 מפיות | 3 חבילות של 100 מפיות |
| שיפודי עץ (למרשמלו) | 1 חבילה (של 100 שיפודים) |
| צלחות בינוניות חד פעמיות | 200 יחידות |
| מזלגות חד פעמיים | 200 יחידות |
| סכינים חד פעמיים | 200 יחידות |
| כפיות חד פעמיות | 100 יחידות |
| כוסות חד פעמיות לשתיה קרה | 300 יחידות |
| כוסות חד פעמיות לשתיה חמה | 100 יחידות |
| מפות ניילון חד פעמיות | כמספר השולחנות או לקנות גליל ניילון, שניתן לחיתוך לפי מידה |
| קפה | 1 צנצנת |
| תה | 1 חבילה |
| סוכר | 1 חבילה |
| סוכרזית | 1 חבילה |
חלוקת נטל הכיבוד והציוד בין המשתתפים
את הרשימה של האוכל הכלים והציוד, מחלקים לפי מספר המשפחות בצורה שווה מבחינת ההשקעה בהכנה וההוצאה הכספית.
אם ההוצאה הכספית לפריט גדולה או שנדרשת השקעה רבה בהכנה, מפצלים אותה בין מספר משפחות.
אפשר לחלק את המשימות בין המשתתפים בשתי דרכים.
רשימה לבחירה – תולים על לוח המודעות בכניסה לגן או לכיתה (במידה וההורים מגיעים לכיתה ויכולים לראות את הרשימה) או שולחים במייל לכל המוזמנים ומבקשים מכל משתתף לציין את שמו ליד הפריט שיביא. (מוודאים שהטבלה מתמלאת, כדי שלא יחסר דבר באירוע).
חלוקה על-ידי מארגני האירוע – מדפיסים הזמנות אישיות עם פרטי האירוע (מה חוגגים, באיזה יום ובאיזה תאריך, שעת התחלת הפעילות, באיזה מקום) ומוסיפים שורה "הנכם מתבקשים להביא ________",שתמולא באופן ידני עבור כל משפחה.
לשימושכם דף הזמנה לדוגמא (להורדת ההזמנה לחצו כאן)
בכל אופציה שתבחרו, חשוב לבקש מהמוזמנים, לעדכן את המארגנים על אי הגעה, כדי שיעבירו את המשימה לאחרים ולא יחסרו פריטים נחוצים.
תיהנו מהמדורות ומהיציאה לטבע ואל תשכחו לשמור על הבטיחות (מצ"ב הפניה להנחיות מכבי האש), להיזהר מהאש ולדאוג לכבות את המדורה בסיום החגיגה.
לטיפים נוספים בנושא התארגנות למדורת ל"ג בעומר, כנסו לבלוג הקודם בנושא.
________________________________________________________________________________________
אשמח אם תשתפו אותי בנושאים שמעניין אתכם לקרוא עליהם, באיזה נושא תשמחו לקבל טיפים, וגם אם יש לכם נושאים וטיפים לחלוק איתי










