לגעת בקשת בענן

סלסלת ביכורי ירקות שתחליף את זר הפרחים לקישוט שולחן החג – מעלף וכל כך פשוט ומרהיב ביופיו

keshet2

דמיינו עגלות וטרקטורים מקושטים בפאר רב –  עמוסי ילדים בלבן,

ילדות ונשים בשמלמלות רוקדות לצלילי ההורה,

חבילות קש מקשטות את שטחי החיטה שרק קצרו,

זרי פרחים מעטרים את ראשינו,

ובזה אחר זה במחיאות כפיים וצחוק ילדים – עולים תפארת ביכורי המשק,

וגם התינוקות שרק נולדו עולים כביכורי השנה לצלילי שירי ארץ ישראל היפה –

עכשיו פתחו את העיניים ובשבועות הקרוב שימו בוויז: 'גבעת יואב' ותראו שזה לא רק חלום,

כך נראה החג במושב 🙂

מאז שאני כאן (כבר 16 שנה) ובייחוד מאז שהבנות עולות מיום הולדתן כביכורים או כרקדניות -אין ספק בזה ששבועות בין החגים האהובים עליי…

(ולמרות שרוב הארון שלי משובץ בגדים בצבע שחור ושחור כהה – בשבועות אני שמה על עצמי משהו לבן שנשמר לאירועים אלו ויוצאת לשדה לפזז לצלילי ההורה).

שבועות 1_640x480 (4)"בחג שבועות תעשה לך…"

 

אך, בעניין ארוחת החג המסורתית, מאז שאני צורכת רק גבינות עזים ולא שום מוצרי חלב נלווים אחרים כך גם אני מתקשה בכל פעם למצוא משהו חדש שיענה לי על הצורך בכל זאת למשהו חדש וחגיגי לאכול בחג.

בנוסף לאתגר הזה – בכל שנה מאז שאני עם ערן (שהיה רפתן מסור ומקצועי ובכל זאת צורך בעיקר בשר) ישנו הויכוח מול השאלה העולה: אז למה לא לעשות על האש כמו רוב החגים? ואני מנסה לפתות ולשכנע בחשיבות המסורת או במאכל שיפתה גם אותו ויהיה חלבי בכל זאת.

הפעם אותגרתי לנסות משהו חדש שיהיה גם דל שומן וגם יוכל לעבור שדרוג לעתיר שומן. כמו שאתם כבר יודעים, אתגרים רק פותחים לי את התיאבון לנסות וליצור בטח כשזה קשור למטבח…אז ניגש לעניין.

מה מתאים יותר מאשר סלסלת ביכורי ירקות שתחליף את זר הפרחים לקישוט שולחן החג?!

תקראו לזה אנטיפסטי/טיאן/ מאפה ירקות וגבינה/ סלסלת ביכורים,

העיקר שתכינו ותטעמו – כי הוא מעלף וכל כך פשוט ומרהיב ביופיו!

                                            הוא צבעוני וחגיגי כמעט כמו הקשת בשמים – IMG_20160528_202734_640x640

המצרכים:

1 בצל גדול קצוץ ומטוגן קלות.

2 שיני שום פרוסות.

1 זוקיני גדול וחתיך.

1 חציל מקולף חלקית – פס כן – פס לא.

1 בצל סגול פרוס לפרוסות.

2 עגבניות – מומלץ תמר – פרוסות.

2 פטריות – פרוסות לפרוסות.

שמן זית.

טימין/אורגנו יבש.

 

לשדרוג המנה:

1 גליל פרומעז.

חופן פרמז'ן מגורד.

 

20160527_133845_640x360 (1)

 

***חשוב: הפרוסות צריכות להיות באותו עובי, זה חשוב לזמן אפיה שווה.

** אפשרי להוסיף גמבה.

* החומרים מספיקים לשתי תבניות כמו בתמונה.

לאופן ההרכבה:

לאחר שהכל פרוס ומוכן מתחילים בהרכבה, בתחתית התבנית שמים מהבצל המטוגן ושיני שום פרוסות.

לאחר מכן מרכיבים שכבה מפרוסה מכל ירק וכך עוד שכבה ועוד שכבה, אפשרי לסדר בערימות כסנדוויץ' ואפשרי כמו כאן בעיגול.

מעל מפזרים טימין או אורגנו או גם וגם, כף שמן זית מכסים בנייר אלומיניום.

מכניסים לתנור ב- 180 מעלות לכ- 20 דקות, תלוי תנור, כשהירקות מתרככים מורידים את האלומיניום ומשאירים עוד כ- 10 דקות להשחמת המנה.

אפשרי להגיש כך כתוספת למנה עיקרית גם בערב שישי חגיגי או בצהרי היום.

 

לגרסת שבועות הלייט:

***לאחר הורדת האלומיניום ולפני השחמת המנה, הוסיפו חופן פרמז'ן מגורד.

IMG_20160528_203106 (1)_640x640

 

לגרסת שבועות העתירה:

*** בין שכבות הירקות הוסיפו פרוסות פרומעז ואפשרי גם מעט מעל. הגבינה המותכת מוסיפה המון לטעמים!

 20160527_143445 (2)_640x360

אין ספק שהמנה הזו תקשט ותשדרג את שולחן החג הלבן שלכם השנה.

המנה עבדה במבחן הטעימות של הבנות ואפילו מצאו שדרוג נוסף: בהכנת הפיתות בטאבון הן מילאו את הפיתות בירקות שנותרו והנה מאפה חדש.

רוצים עוד מהקסם הפשוט הזה? בקרו אותי בקסם הבישול. חג שבועות שמח לכולכם!

[youtube p3AaEOgA1NU nolink]