טוב, תקשיבו! קרתה תקלה חמורה! אני פשוט לא מבינה…
איך לא כתבתי לכם עד היום את המתכון הלהיט הזה?!
ממש חוסר אחריות מצידי! מזל ששבועות העיר אותי וטאק-טאק ארגנתי לבנה במהירות הפוסט. כדי שלא נבזבז זמן אז רק אגיד שאולי בגלל שאצלנו גבינות ומעדנים זה לא הארוחה המועדפת.
לאחרונה, מככבות אצלנו גבינות עיזים קשות, כמובן גבנ"צ אבל רק בטוסט ובגבינות הרכות הקוטג' ובינינו עם הגושים שיש בו הייתי נותנת לו חצי רכה. כך שלגמרי, אני זוקפת לזכות המתכון המשובח הזה את תואר הגבינה הרכה ה-מככבת אצלנו.
אז בואו נתקתק את הלבנה, לפני ששבועות מגיע ובכלל אולי תספיקו לסנדוויץ' של הבוקר או לארוחת הערב…וכל מה שצריך זה, שלושה כלים, שני מצרכים וחופן סבלנות:
1 קערה
1 חיתול בד
1 כף
1 יוגורט של ליטר וחצי (מניסיון, תכפילו כמויות)
1.5 כפות מלח גס
אופן ההכנה:
שופכים לקערה את היוגורט ומוסיפים כף מלח גס שטוחה ביחס של כף לכל ליטר יוגורט. שימו לב בגלל שהמלח הגס מלוח יותר, הקפידו לא לשים כף הריונית מידי.
מערבבים לספיגת המלח
פורסים את החיתול מעל קערה ריקה
ומעבירים את הלבנה לחיתול
סוגרים את החיתול ותולים מעל כיור או קערה, היוגורט יפריש נוזלים
ועכשיו סבלנות, בימים קרים זה יקח עד 24 שעות ובימים חמימים זה יקח כ- 12 שעות ומעלה, תלוי במרקם הלבנה שתרצו. אם רוצים כדורי לבנה, כדאי להמתין יותר…
את הלבנה, רצוי לשמור בקופסה סגורה במקרר, ושימו עין כי היא מתחסלת מהר. צורת ההגשה האהובה עלינו לארוחת ערב, זה כדורים או צלחת לבנה עם מעט זעתר ושמן זית:
שיהיה לנו שבועות שמח וטעים 🙂
לעוד מתכונים קלילים וטעימים, מוזמנים לעקוב אחרי כאן.
עדכוני קוראות ועוקבות לתוספות שונות:
אחרי שפורסם הפוסט קיבלתי עוד שלל המלצות, ביניהן רובן ממליצות להוסיף גביע שמנת ליוגורט.
או, לפי קרן:
"אני מכינה את הלבנה שפרסמת כבר כמה שנים.
הוספתי לזה שדרוג נחמד…אני מחלקת את מה שיוצא לשלוש.
באחד אני כותשת שום. בשני שמה צ'ילי גרוס ואת האחרון משאירה נקי."
נסו ותהנו, לבריאות!

















