לביבות קישואים עם רוטב דלעת-עגבניות

לביבות עדינות, נפלאות בטעמן עם רוטב של דלעת-עגבניות סמיך ומשגע, עם מעט גבינה מעל אפוי בתנור – מעדן אמיתי!

DSC_0207המצרכים לרוטב דלעת-עגבניות:

500 גרם דלעת מגורדת על פומפיה גסה

1 בצל גדול מגורד על פומפייה גסה

3 שיני שום כתושות

800 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר בהחלט מקופסת שימורים)

1 כף סילאן

1 כף שטוחה מלח

2 כפות שמן זית

המצרכים ללביבות קשואים:

4 קישואים גדולים מגורדים על פומפייה גסה

1 בצל מגורד על פומפייה גסה

2 ביצים

3/4 כוס קמח תופח

1/2 כפית כורכום

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

שמן לטיגון (בגובה של חצי ס"מ)

לפיזור מעל:

50 גרם גבינה ערבית מגורדת/מוצרלה/קשקבל

עלי נענע טריים

להכנה:

1. לחמם סיר ולשים בתוכו שמן זית. להוסיף את הדלעת והבצל ולאדות אותם עד שיתרככו. בערך חצי שעה. לערבב מדי פעם. להוסיף את השום ולערבב.

DSC_0192

2. להוסיף את העגבניות המרוסקות, לערבב. להוסיף את הסילאן ושאר התבלינים ולבשל יחד על אש קטנה עוד 20 דקות.

DSC_0194

3. בזמן הכנת הרוטב, מכינים את הלביבות. מערבבים את כל חומרי הלביבות. אם ניגרים נוזלים רצוי לנקז אותם.

4. במחבת גדולה לשים שמן ולחמם אותו היטב. בעזרת כף לקחת כמות שווה בכל פעם של לביבה ולהניח אחת ליד השנייה עד שהן שחומות – מוכנות. להוציא לצלחת עם נייר סופג. לא להוסיף שמן במהלך הטיגון.

DSC_0193

5. בתבנית עגולה נמוכה או פיירקס לסדר את הלביבות אחת ליד השנייה. ליצוק מעל את הרוטב, לגרד מעל גבינה מגורדת (אני שמתי ערבית – מומלץ) ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל- 20 דקות.

DSC_0195

DSC_0197

6. להוציא מהתנור, לפזר מעל עלי נענע טריה – ולהגיש! מעדן!!!!

DSC_0207

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב