לביבות כרובית ותפוח

ההכנה קלה, מהירה ופשוטה והטעם – פשוט נפלא

אני משלבת בארוחות הרבה מאכלים, שהמרכיב העיקרי שלהם הוא ירקות , כנראה בגלל שאני צמחונית. אני אוהבת לגוון במאכלים ולחדש ואני גם אוהבת את השילוב של ירקות ופירות, השילוב המלוח-מתקתק.
כרובית היא ירק שאפשר לעשות איתו הרבה מאכלים והפעם התחשק לי ללבב לביבות, עם קריצה של מתקתקות, אבל עדיין בגירסה מלוחה.
הן מצויינות לארוחת ערב לצד סלט, גבינות ולחם טוב או כפתיח למנה ראשונה או למפגש עם חברים.

לביבות כרובית ותפוח

מצרכים :
1 כרובית קטנה מופרדת לפרחים
1 תפוח מוזהב קלוף, בלי גרעינים וחתוך לקוביות גדולות
1 קופסה קוטג'
2 ביצים
3 כפות שטוחות קמח רגיל
מלח, פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
מעט קינמון
1 כפית תמצית וניל אמיתית (אני משתמשת בתוצרת מקורמיק)

אופן ההכנה :
1. שמים בסיר את הכרובית ואת התפוח, מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים עד לריכוך (הכרובית צריכה להיות רכה, אבל לא קווטשית).
2. מורידים מהאש ומסננים את המים.
3. מועכים במועך תפוחי אדמה את הכרובית והתפוח המבושלים.
4. מעבירים את המחית למסננת ולוחצים על התערובת להוצאת המים. משאירים על המסננת עד שכל המים יסוננו.
5. מערבבים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים.
6. מוסיפים את מחית הכרובית והתפוח ומערבבים היטב.
7. לשלב הטיגון – אני משתמשת בספריי שמן לחסכון בקלוריות, מי שלא חוסך בקלוריות יכול לטגן בשמן,
8. מחממים מחבת עם ספריי שמן או שמן וכשהשמן והמחבת חמים, לוקחים כף מהתערובת ושמים במחבת.
9. מטגנים על להבה בינונית. כשמשחים מצד אחד והלביבה מוצקה, הופכים ומשחימים את הצד השני.