אין דבר כזה יותר מדי מתכוני כרובית. יש רק מעט מדי זמן לנסות את כולם. אז הנה עוד מתכון שלא ידרוש מכם יותר מדי זמן, רק מהכיריים והתנור שלכם, אבל אלה יכולים לעבוד גם בלי שתעמדו לידם.
למעשה, מדובר פחות או יותר באותם מרכיבים כמו במתכון לכרובית שלמה בתנור, זה רק האופן שבו הם מתחברים משתנה. מדובר במתכון פשוט, טעים ולא מתחכם ומתוחכם. אם בכל זאת אתם רוצים מתכון ללביבות כרובית אפויות מתוחכמות, טעימות בטירוף וגם טבעוניות (מש שממש אי אפשר להגיד על המתכון שלפניכם), הרשו לי להמליץ לכם בחום רב על לביבות כרובית ובטטה של שרה הורניק.
נשארתם כאן? תרשמו תרשמו:
לביבות כרובית בתנור
המצרכים (לכ-25 לביבות):
1 כרובית גדולה
2 ביצים
1 כוס גבנ"צ מגוררת (אני השתמשתי בצ'דר צהובה, ולכן הגוון הכתמתם-צהבהב הנהדר של הקציצות)
1 כוס פירורי פנקו
(במקור המתכון דיבר על חצי כוס גבנ"צ וחצי כוס פנקו, אבל לטעמי זה היה מעט מדי. אולי כי הכרובית שלי היתה מאוד גדולה)
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מבשלים או מאדים (עדיף) את הכרובית עד שהיא מתרככת. מסננים ומועכים לפירה. מי שרוצה לביבות מעט יותר נגיסות, שלא יבשל עד ריכוך מלא.
מערבבים עם הביצים, הגבנ"צ, הפנקו, המלח והפלפל.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב.
יוצרים לביבות שמנמנות ושמים בתנור.
אופים ב-180 מעלות כחצי שעה מכל צד, עד שמשחים (הצד השני דורש קצת פחות זמן.
הערה: ניתן להשתמש בתבלינים נוספים, כמו תבלין גריל או פרגיות וכדומה.
בתיאבון!
אה, כן, וברור שאפשר לטגן במקום לאפות.
עקבו אחרי סלונה אוכל בפייסבוק












