בישלתי תפוחי אדמה ובטטות למחית שרציתי למלא בה בצק
אממה הרעב הכריע את דרלינג
אז מהיר ועצבני יצא לדרך
טוגנו מהם לביבות כל כך טעימות שהן יהפכו לקבועות .
אז צריך –
להרתיח 3 תפוחי אדמה בינוניים וקלופים
1 בטטה גדולה קלופה
מים לכיסוי
כפית מלח
ועוד- 1 בצל גדול בקוביות
שמן לטיגון
מלח ופלפל שחור .אנחנו אוהבים הרבה פלפל כמו שכתוב בשיר הפלאפל אז תיבלתי לפחות בחצי כפית
2 ביצים גדולות
חצי שקית אבקת אפיה
להגשה שמנת חמוצה , שמיר קצוץ …לא חובה
מועכים את תפוחי האדמה והבטטה למחית – לא דייסתית שישארו מעט גושישים
מערבבים עם הביצים,אבקת האפיה והבצל לתערובת אחידה
במחבת גדולה מחממים שמן .לא גיגית.רק מעט
כשחם מעבירים עם כף עם קצת מרחק אחת מהשניה לביבות.
הופכים כשמשחים .
מניחים על נייר סופג ששארית השמן לא תהיה בצלחתכם
ומגישים חם עם שמנת חמוצה ושמיר מפוזר מעל (לא חובה)
דרלינג כבר לא היה רעב ובזה שכרי .
טעים.קרנצ'י בחוץ ורך בפנים .
פתרון מהיר ליום ארוך. לבשל את תפוחי האדמה והבטטה ולשמור עד יומיים במקרר בקופסה אטומה.
תהנו.













