לביבות בטטה מושלמות

לביבות בטטה מושלמות, נכס צאן ברזל של ממש.

DSC_0307חייבת את הקרדיט למתכון, ל"אורנה ואלה".

להכנה:

ללביבות:

3 בטטות גדולות חתוכות לקוביות ומבושלות במים עד ריכוך ומסוננות שעה במסננת להגרת הנוזלים

2 כפיות סויה

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

3/4 כוס קמח

שמן לטיגון

לרוטב:

1 שמנת חמוצה (אני שמתי 9% ויציא מעולה)

2 כפות מיונז

מלח, פלפל לפי הטעם

אופציה: 2 כפות עירית קצוצה

להכנה:

1. בקערה גדולה לשים את כל רכיבי הלביבות ולערבב היטב.

2. למלא שק זילוף עם צנתר רחב בבטטה.

3. לחמם שמן בגובה 1 ס"מ במחבת גדולה. לזלף עיגולים קטנים לתוך השמן החם. ולשטח אותם עם כף.

DSC_02994. להפוך את הלביבות עד שיזהיבו.

5. להוציא אותן לנייר סופג.

להכנה הרוטב:

לערבב היטב את כל חומרי הרוטב. אם הוא סמיך מדי לטעמכם (אני אוהבת כך) להוסיף 2-3 כפות חלב.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!