לבאנה ביתית

לבנה בצלחת

לבאנה לבנה וקישואונים מוקפצים

לבאנה .טעם מוכר של ילדות .

כשכולם ביקשו חומוס במעדה של קלבוני ביפו

אני ביקשתי אבא אני לבאנה

ואבא חייך ואמר את את את משהו את

אבא נהג לקחת אותנו כמשפחה לארוחת בוקר של שבת לקלבוני . הוא היה שכן אהוב . הוא היה אדם אהוב .

מוסטפה ואבא שלי היו חברים

שניהם היו ענקים ואני כילדה תמיד הרמתי ראש להביט בהם מתחבקים ומחייכים

הם גם נפטרו יחד אבא שלי קודם ומוסטפה זמן קצר אחר כך והקוריוז ששניהם מסיבוכי כליות .

גרנו ביפו . שכנות קרובה בית ליד בית

המסעדה של מוסטפה רחשה בשבת

היה לו החומוס הכי שיש ,הפול הכי ריחני וחלק הרוטב העילוי

והיו לו צ'יפס טריים וחמים ו…לאבנה שמנה וחלקה כמו שאני מכורה לה

הוא תמיד צרף לי צלוחית לפת אדמדמת וחמצמצה וסלט ירקות בחיוך – אני יודע שאת אוהבת את ילדה מיוחדת נהג לאמר לי .

כי איזו ילדה בת 6 מבקשת לבאנה נו.

לימים כשבגרתי באתי לבקרו במסעדה קטנה שאליה עבר ברחוב קטן פנימה

שיערו הלבין אבל היה עדיין ענק חייכן

עניו אורו כשראה אותי . הקטנה שלי נהג לאמר .

ועכשיו יש לנו דגים טריים מהים רוצה שאטגן לך שאל?

זו היתה הפעם האחרונה שראיתיו פעיל…

היה לי עצוב ועמו מת עבר מפואר של אוכל טרי ,טעים, זמין, לא פלצני וצנוע מאין כמוהו .

אף אחד לא יכול להגיע לרמתו של הדוד ששהה לילה שלם על פתיליה . שדגו ממנו חומוסים רכים כענן חבטו בהם במין מועך עץ

תיבלו והניחו לי בצלחתי עם כל הלב .

לבאנה טובה כמו שלו קשה למצוא . כזו שמרח על צלחתי עם שמן זית ריחני ופיתה עבה ורכה .

אז החלטתי להכין לי .

ניסיתי וניסיתי ואחרי כמה נסיונות כאלו  הגעתי למה שאני אוהבת .

אז לזכרו של מוסטפה קלבוני  קבלו את הלבאנה הכי טעימה שיש .

בסלסילת פטריות ריקה ומיותמת או בכל מסננת שיש רפדו בנייר סופג

בקערה ערבבו 3 גביעי יוגורט של תנובה הכי פשוטים

גביע שמנת חמוצה

חצי מיכל שמנת מתוקה …כן זה שמן אז מה.

חצי כפית מלח .

מערבבים הכל היטב ומעבירים למסננת המרופדת

מכסים בצלחת

מאפסנים במקרר ללילה לפחות

לבנה בכלי

מעבירים לשקית זילוף או אם אין לשקית ניילון וגוזרים את הקצה

מזלפים לצלחת גדולה במרכז

מטפטפים שמן זית טוב

לי שומרים את תחתית שמן הזית בו נותר מעט מסחיטת הזיתים פרי.

מקשטים בפפריקה מתוקה

מגישים עם רבעי קישואים מוקפצים בשמן זית ושום

פיתות חמות ועבות

ועוצמים עניים מדמיינים אותי מספרת לכם עוד על שכנות מופלאה ביפו.

לתיאבון .

 לבנה בצלחת 2

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.