חג הפסח הגיע, איתו האביב ואיתו גם הבעיה הקבועה של מה אוכלים.
לפעמים אתם רוצים משהו קליל ופשוט, שאפשר להכין בכמה דקות. לאפת הפינוק שלנו, היא גם טעימה, גם משביעה ואפילו בריאה. והכי חשוב… תוך פחות מחמש דקות יש לכם ארוחה.
הלאפה יכולה להתאים כארוחה קלה עם תוספת של ירקות חתוכים ואפילו מתאימה לאנשים שרגישים לצליאק וסוכרתיים.
אז למה אתם מחכים? אתם בטח כבר רעבים….
מצרכים:
1 כף טחינה גולמית
1 ביצה גדולה (L/XL)
1 כף מים
1/2 כפית אבקת אפייה
מלח ותבלינים לפי הטעם
גבינה צהובה מגורדת או פרוסות
טבעות זיתים
ניתן להוסיף גם רוטב עגבניות/ זעתר/ אנשובי ועוד תוספות טעימות לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את הטחינה, הביצה, המים, אבקת האפייה והמלח (ותבלינים נוספים לפי טעמכם). ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
שמנו צלחת רגילה (המתאימה גם לשימוש במיקרוגל) ופזרו את התערובת בצורה מעגלית בצורת כף (כמו פנקייקים).
שימו במיקרוגל ל-2 דקות ואז תהפכו את הלאפה ושימו במיקרוגל לעוד 15 שניות.
לאחר מכן הניחו על הלאפה את הזיתים והגבינה ואם תרצו תוספות נוספות ושימו במיקרו לכדקה ורבע נוספות, עד להמסה מלאה של הגבינה.
ניתן להוסיף למנה ירקות טריים חתוכים בצד וחמוצים וקבלתם אחלה ארוחה.
מאחלת לכם בתאבון וחג שמח!
XOXO
אחת שיודעת 😉














