לאכול בצרפתית במלון לילי אנד בלום

לא צריך להרחיק עד פריז או דרום צרפת, כדי ליהנות מארוחת צהרים בסטייל צרפתי משובח, עם מנות שלא ניתן לדעתי למצוא בשום מסעדה אחרת בישראל, וכל זאת בלב ההמולה התל-אביבית.

לא מעט מלונות בוטיק נפתחו לאחרונה בתל אביב, וטוב שכך כיון שלישראל מגיעים היום תיירים רבים, אבל חסרים חדרים לשכן בהם אותם. לשורת מלונות הבוטיק, הצטרף לפני כשנתיים מלון "לילי אנד בלום" ברחוב לילינבלום, בפינת רחוב אלנבי השוקק והסואן, בלב מרכז העסקים של תל אביב.

לילי בלום 24

המלון כולל 37 חדרים הפרוסים על פני 4 קומות, ושטחם נע בין 20 ל-25 מ"ר. בעלי המקום הינם שוחרי אמנות, וכפועל יוצא החדרים ומסדרונות המלון מעוטרים בלא מעט יצירות אמנות. המלון שייך לבני משפחת גדז', יהודים ציונים מהעיר ניס שבריביירה הצרפתית, ולהם מספר מלונות בצרפת. "לילי אנד בלום" הינה הסנונית הראשונה שלהם בישראל.

לילי בלום 12

מלון לילי אנד בלום, שהינו בנין לשימור (לשעבר בנק המזרחי)

המלון נבנה בבניין המיועד לשימור, שנבנה באמצע שנות ה-30 של המאה הקודמת, ושימש בעבר כסניף של בנק מזרחי. האישור להקמת המלון היה כרוך בדרישות לא מעטות לשימור של חלקים רבים מהבנין, במהלך הפיכתו למלון.

מיקי מ"סטודיו מו", שעיצב את מסעדת רפאל, הופקד על עיצוב המלון במטרה לשוות לו מראה מוקפד ואלגנטי בסגנון באוהאוס. יש להודות שהתוצאה הסופית בהחלט מרשימה, ומאד שונה בנוף המלונות התל אביבי.

לילי בלום 21

דלפין גדז' בתם של בעלי המלון, היא זו שהביאה ניחוח צרפתי לעיצוב המלון: לדוגמא הסכו"ם במסעדה אשר נרכש בשווקי הפישפשים בצרפת, עשוי מכסף טהור ומאד עתיק, ולכן אין סכין או מזלג שהינם דומים. גם הריהוט בלובי המלון הינו מעורב: חלקו נרכש בארץ וחלקו יובא מחו"ל, כשהוא כולו מסגנונות מעורבים.

שלומי יחזקאלמנהל המסעדה שלומי יחזקאל

מסעדת המלון הפתוחה גם לקהל הרחב, מנוהלת על ידי שלומי יחזקאל אשר ניהל במשך שנים את "אלברט בראסרי" בקניון אביב הידועה לטובה. המסעדה הממוקמת בלובי מציעה בופה בוקר עשיר ומגוון מ-07:30 עד 11:00, ובשישי עד 14:00, ארוחת צהריים עסקית מ-12:00 עד 15:00 או 16:00, ומשעה 20:00-18:00 "הפי האואר", הכולל מיני-סנדוויצ'ים ואחד פלוס אחד, באשר למשקאות על הבר.

לילי בלום 3

השף האחראי על מיגוון המנות במסעדה, הינו יגאל קליינרמן לשעבר הסו-שף של מסעדת מלון-בוטיק נורמן, והקו הקולינארי שנבחר הינו טיפוסי לאיזור ניס ולפרובנס הצרפתי.

אנחנו הגענו לטעום את הארוחה העיסקית של המלון המוגשת בימים א'-ה' בין השעות 12:00 ל- 15:00, והיא כוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתיה חמה או קרה.

למנה ראשנה בחרנו לטעום קרפצ'יו סלק עם גבינת סטילטון ווינגרט בלסמי, וכן גראטן תפוחי אדמה עם שמנת וגבינת גרואייר, המוגש במחבת לוהטת. מעדן שלא טעמנו כמוהו גם בדרום צרפת. המשכנו עם מנה מקורית טעימה ביותר, שלא נראית במחוזותינו: גבינת אפויה בתנור, עם אגודים ודבש.

לילי בלום 22

בעיקריות טעמנו מסלט לילי, המורכב ממיקס חסות, שרי צהוב, תפוח מקורמל ותאנים. לא ויתרנו על פיצה כמהין עם רוטב בשמל, מחית כמהין, ברוקולי וחלפינו. למי שמבין באוכל, יודע כמה הכמהין הינו נדיר ויקר בישראל ובעולם כולו.

בין המנות המבוקשות ניתן למצוא גם פסטה פסטו, סלט ניסואז, פיצה פרימוורה, קנלוני תרד וריקוטה עם רוטב בשמל ופרמזן, לצד רטטוי מיניסואז של חצילים, גמבה, זוקיני, שרי עם ביצת עין.

לילי בלום 11

בעלי המלון הצרפתים מקפידים להגיש את האוכל במסעדה בכלי הגשה מעשה ידם אמנים ישראלים, מלבד הסכו"ם העתיק שנרכש בשווקים בצרפת, וגם היין המוגש לאורחים כולו אך ורק מיקבים ישראלים.

לא צריך להרחיק עד פריז או דרום צרפת, כדי ליהנות מארוחת צהרים בסטייל צרפתי משובח, עם מנות שלא ניתן לדעתי למצוא בשום מסעדה אחרת בישראל, וכל זאת בלב ההמולה התל-אביבית.

כתובת: מלון לילי אנד בלום, רחוב לילינבלום 48, ת"א. – טל. 072-2484848

 http://lilyandbloom.com

החיים על פי בלה
יועצת תקשורת, עיתונאית בנשמה, מחוברת בטבור לסצנה התל-אביבית, אוהבת את החיים הטובים, ומזמינה אתכם ליהנות יחד איתי.