כשזה ירוק: חוויות מסדנת ניקוי רעלים באלומות

אחרי חודשים של דיאטת חלבונים, קפה ודיאט קולה הגעתי לסדנת ניקוי רעלים מהגוף בחוות הבריאות מצפה אלומות. בלי אוכל מבושל או טלוויזיה ועם המון ירקות, מיץ עשב חיטה ושעון ביולוגי מרדן. כולל טיפים מעולים

הקסם הירוק. רחל אלטמן מכינה מיץ עשב החיטה

ככל שהנופים סביבי הופכים פסטורלים וירוקים יותר, כמו נלקחו מאיזו גלוית תיירות מהסבנטיז, הבטן שלי רק גועשת וחוששת יותר. האם אני הולכת לסבול ולגווע מרעב למשך סוף השבוע הארוך? זה מציאותי לחיות בלי קפה יותר מחמש שעות והאם יהיה עלי לגמוע כדים של מיץ עשב החיטה? לא פחות מהותי – האם אוריד את שני הקילו הסוררים ?

אני בדרך לחוות הבריאות אלומות שבקיבוץ אלומות הנושק לכינרת ולהרי גולן. המטרה: סוף שבוע ארוך של רגיעה, יציאה מהשיגרה ובעיקר סדנת ניקוי הגוף מרעלים המבוססת על שיטת   RAW FOOD , שלוש ארוחות ביום של מזון צמחי חי, לא מעובד אשר איננו עבר בישול או חימום מעל ל-48 מעלות צלזיוס. ספוילר: המאכלים המבושלים היחידים שאכלנו שם הם קינואה ומרק ירקות, גם זה משהו.
המלצת הצוות היא לקראת הסדנה להתחיל כבר לבדך לנקות את הגוף מרעלים וזה אומר שבוע לקראתה –  להפחית עד כדי להוריד אלכוהול וקפאין למשל. ומה עושה עבדתכם הנאמנה והגאונה ? שעתיים לפני, ממהרת לטרוף בדרך קפה ומאפה, כדי לפצות את הגוף האומלל על האובדן הצפוי של קמח לבן, סוכר, שומן, קפאין, חלב בשר וכו'. גמילה מהתמכרות, עוד סיבה טובה להיות כאן.
מעניין שהמאפה כבר זה לא החליק בגרון. הרגיש שמנוני ומתוק מידי. אולי הנשמה כבר רוצה משהו אחר, אני מהרהרת בפיוטיות.

"קרקר" עשיר עם ממרח. הטבעונים יאהבו
"קרקר" עשיר עם ממרח. הטבעונים יאהבו

הוולקאם לקיבוץ המטופח הוא נוף מדהים, כינרת, מגוון חליטות תה ירוק הזמינות עבורנו כל הזמן והרצאה על "המיצים המרפאים וחומציות הגוף". אני אופטימית ומתרגשת לקראת היכרותי עם מיץ עשב החיטה, שלל סלטים , שייק סמודי וצ'י קונג בשבע בבוקר אבל אחרי שעתיים אני שוב במיני פאניקה.

השעה רק שש וחצי בערב מסתבר, סיימנו את ארוחת הערב שלנו ומעכשיו, אני אמורה לסתום את הפה .  ההמלצה היא לא לאכול 14 12- שעות עד הבוקר, כדי לתת לגוף לנוח,  בלילה מערכת החיסון עובדת שעות נוספות ואסור להפריע לה.
אחרי שיחת הכרות עם התזונאית הנהדרת של המקום רחל אנטמן , אני מספרת לה שבשבילי לאכול ב24:00 בלילה זה הרגל יומיומי והיא נבהלת. המלצתה שאלך לישון בשעה 22:00 לכל המאוחר וכשאני מספרת לה שבימי שגרה, בשעה זו לערך אני רק מתחילה לחיות ולעיתים אפילו עפה על הליכון במכון הכושר, היא מבינה שלפניה מקרה מאתגר. בנדיבותו של צוות המטבח, אני נשלחת לחדרי עם ציוד לילי : תמרים, שקדים ותפוח.

אני כותבת לחברה  שאינני בטוחה שאשרוד את הדרישה הנוראית של להירדם לפני 02:00 בבוקר והיא משיבה לי: "טוב מאוד, קצת הרגלים בריאים לשנה החדשה". אם הם יצליחו לכוון את השעון הביולוגי המזייף שלי מגיע להם פרס ישראל. לאחר הארוחה אנחנו מקשיבים להרצאה  "הקסם הירוק", רחל העניקה טיפים ראויים:

  • הגוף לא יכול להתקיים בסביבה חומצית, כאשר ה-PH בדם יורד מתחת ל-7 זהו מצב מסכן חיים .    
  • הסיבות לעודף חומציות בגוף – צריכה מרובה של חלבונים מהחי (הלו, אטקינס ופליאו), מזון מהיר ומעובד, כימיקלים במזון , תוספי מזון, צבעי מאכל, צריכת סוכרים ופחמימות מזוקקות, קפה, אלכוהול, סיגריות סמים ותרופות , רעלים סביבתיים כמו זיהום אוויר וקרינה ממכשירים וסטרס מתמשך. בקיצור- החיים שלי.  
  • מזונות חומציים כוללים אוכל מעובד ומתועש, סוכר ופחמימות מזוקקות כמו דגנים מלוטשים למשל קורנפלקס, והזבל הלבן: אורז, קמח וסוכר, מרגרינה, שומן טראנס וחלבון מן החי כמו בשר עוף דגים ביצים חלב ומוצריו, מזון מבושל ומטוגן.  
  • מזונות בסיסיים , כמה מפתיע –  עלים וירקות ירוקים, ירקות כתומים או שורש, רוב הפירות, נבים ירוקים ונבטוטי קטניות, קינואה, שיבולת שועל, אבוקדו שקדים טבעיים וגעיני חמניות ודלעת.                
  •  עלים ירוקים זה המזון החשוב ביותר שיש להוסיף לתפריט. מיץ ירוק מכיל ירקות רצוי אורגנים לא מקולפים כמו מלפפון, קישואים, סלרי, ברוקולי, כרוב, שומר ועשבי תיבול ונבטי חמניה, 20 אחוז ממנו יכולים להיות ירקות 'מתוקים' כמו גזר וסלק או פירות כמו תפוח. ניתן לתבל בקינמון וג'ינג'ר.    
  • למה שתרצו לשתות מיץ במקום לאכול את הירקות על סיביהם? כי יש לו ריכוז מאוד גבוה של ויטמינים ומינרלים אבל בגלל שאין סיבים זה נותן מנוחה למערכת העיכול ואז היא מתפנה לניקוי.  
  • השמן היחיד שצריך להיות בבית הוא שמן זית מאיכות ממש טובה אבל הוא לא טוב לבישול, בשלו עם שמן קוקוס.
  • דווח על אנשים שכאשר החלו לשתות שייקים ירוקים חזר הצבע לשיערם והם נפטרו משיער השיבה.

   

סלטים רעננים ללא הגבלה בכל ארוחת צהריים וערב
סלטים רעננים ללא הגבלה בכל ארוחת צהריים וערב

"יאללה חבר'ה לכו לישון" , אומרת רחל כשההרצאה מסתיימת בסביבות 20:30 ואני רק שמחה שאין טלוויזיה בחדרי. מסכים הם מעוררים מידי בשעת לילה מוקדמת, אז אל תספידו כבר את הפרינט והספרים. אם אתם בוחרים באחת הסוויטות המרהיבות במקום, היא יכולה להכיל טלוויזיה אבל זה כל כך מיותר. ואם אתם לא עיתונאים/ בלוגרים/ מעורבים במערכת הבחירות בארה"ב, תשאירו את הלפטופ בבית.

ובאותו עניין: נסו לצמצם תקשורת עם העולם החיצון כשאתם שם, במיוחד עם גורמים חופרים. אני התקשרתי לסבתא שלי לשיחה ממושכת בה הוחזרתי לסיפורי העוולות שנעשו לה ב-60 שנים האחרונות כולל כמה אנחנו לא עוזרים לה מספיק. כשאתה בא לנקות את הגוף והנפש  בסביבה רגועה והרמונית – אין צורך בגירויים שליליים מהסביבה.

בהתאמה לאידיאל השינה המוקדמת כך כדאי לקום מוקדם, הרגל מושרש אצל מיליונים, חוץ ממני כמובן. ב-07:00 בבוקר מתקיים שיעור  צ'י קונג שהשמועות עליו הן שהוא מצוין. אין לי מושג כי היסתובבתי לצד השני של המיטה. בשעה 8:00  אני לא ממש רעבה, אבל כאן ארוחות הבוקר, תודה לאל הן לא כמו של בית מלון באילת. אנחנו מקבלים גרנולה מיוחדת הנעשית במקום עם חלב שקדים ופירות מעל. משביע וטעים להפליא.

אנחנו חווים הדגמת מזון ולומדים להכין שייק פירות ואת הגרסא הבריאה של כדורי שוקולד- כאן זה תמרים, אחר כך לומדים על סגולותיו  והיתרונות העצומים של הנס הירוק- מיץ עשב החיטה, כולל הכנה וטעימות.

  • קודם כל אל תפחדו ממנו, לירוק הזה יצא שם של מיץ בעל טעם נוראי, אבל הופתענו ממש לטובה. הטעם עובר בהחלט.     
  • אין סוף לשפע היתרונות שלו :מחזק מערכת חיסונית ונחשב משקה חובה לחולי סרטן והמחלימים ממנו, עוזר במהירות לטיפול בפצעים מוגלתיים, זיהומים של מערכת הנשימה העליונה, כיבים בפה וכיבים פנימיים כמו אולקוס.                       
  • עשיר ביותר באנזימים וכלורפיל שמנקה ומרפא את האיברים הפנימיים שלנו וגם עשיר בשלל מינרלים וויטימינים .         
  • הוא עוזר מאוד לסובלים מדלקת במעיים, משפר תפקודי כבד ומשמעותי מאוד בניקוי הגוף מרעלים .                         

הצוות מאוזן מספיק להבין שבארוחת שבת, אנשים צריכים משהו חם. ביחד עם המנה הזו והירקות שתמיד נמצאים על השולחן, מוגש לנו גם מרק ירקות חם ואנחנו 'עפים' עליו. אני לא היחידה שזוללת 3 קערות. אנחנו מכירים את בעל הבית ומקים המקום ג'רי מינץ החביב שמרגיע אותי קצת באומרו שממש אין צורך לחיות כל החיים על רואו פוד, אבל כל הכוונה לשם ולקיחה מהטיפים שניתנים לנו יכולה לשנות משהו בחיים.

הקסם הירוק. רחל אלטמן מכינה מיץ עשב החיטה
הקסם הירוק. רחל אנטמן מכינה מיץ עשב החיטה

התכנית האמנותית לליל שישי היא לא דפיקת צ'ייסרים בפאב  אלא הרצאה על כוחם של הסיבים הירוקים.

  • סיבי צמח הקונג'אק יכולים להוריד פי 5 את כמות הסוכר בדם , ניתן לקחת אותו כאבקה או ככדורים.  
  • סיבים לא מסיסים נמצאים בדגני וירקות ירוקים. הם נותנים נפח בקיבה, מאטים כניסת האוכל לגוף וסופחים רעלים.      
  • סיבים מורידים את הסיכוי לחלות בסרטן, מורידים כולסטרול בגוף, מסייעים במצבי עצירות ותורמים לתחושת שובע.    
  •  יש לקחת סיבים בצורה הדרגתית כי בתחילה הגוף עדיין אינו רגיל אליהם

 

בסך הכל קיבלנו הרבה יותר טיפים ממה שהבאתי כאן. ממשיכים עם שיחת הכרות בין האנשים. יש כאן  הרבה מתושבי המרכז שמתענגים על השקט והשלווה במקום ("רק בשביל זה היה שווה לי לבוא", אומרת תל אביבית אחת), כמה  'מבקרים חוזרים'. האנשים כאן איכותיים, שוחרי בריאות ויודעים לפתח שיחות תוכן.

בשבת קצב הפעילות קצת יורד, זה מתאים למי שרוצה לנוח אבל יש כאלה שהיו שמחים לעוד הרצאה ולא משתגעים על הסרט שמקרינים לנו. עוד בצהריים, בכוחות על אני מצליחה ללכת לשיעור יוגה שמתקיים בשעה 15:00 והוא מתגלה כנפלא ומדויק, הסטודיו והמורה ענת אסיה הם אחד החוזקים של המקום בעיני. בתום השיעור תופסת אותי אחת המשתתפות ומעירה : "תראי איך את נראית עכשיו לעומת מה שהיית כשבאת לכאן". היא לא מפרטת אבל המסר ברור. אחר כך אנחנו מקשיבים להרצאה על עיכול נכון, אוכלים וצופים בסרט. בראשון אני קמה  בתחושת התחדשות לארוחת שייק 'סמודי' ולפנים שנראות לי אחרת במראה.

ארוחת שבת. טורטיה מגמבה קישור אבוקדו ושמן זית ובתוכה גבינת שקדים ונבטים
ארוחת שבת. טורטיה מגמבה קישור אבוקדו ושמן זית ובתוכה גבינת שקדים ונבטים

זה נכון שראיתם אותי פחות מ-24 שעות אחרי האיבנט בבית קפה ידוע. אני לא אוכל לחיות רק על אוכל חי למשך כל חיי, מהסיבה הפשוטה שאני לא רוצה. הגוף שלי אוהב חלבונים ואוכל חם. יחד עם זאת,  הרגשתי נפלא אחרי הסדנא. תוך שלושה ימים העור שלי כמעט  נרפא,  הבגדים רפויים יותר, קיבלתי חוברת מלאת טיפים שתשמח מאוד את אימי, הרבה שלווה וזמן למחשבות ושעות השינה שלי זזו קדימה. גם אם פה  ושם אני אחטא בחלב, קיבלתי כאן הרגלים לחיים והעפתי מהמטבח את כל האוכל המעובד. זה גם משהו. 

 

אני והסמודי
אני והסמודי