שעות הבוקר המוקדמות הן שעות די לחוצות, כל דקה חשובה בהתארגנות הבוקר ולא תמיד יש זמן לשבת ולאכול ארוחת בוקר מלאה ומזינה.
פתרון נפלא לארוחה מהירה ובריאה הוא כריך בריאות. כריך המשלב בתוכו רכיבים תזונתיים בריאים העונים על צרכי הגוף ומספקים לו את הויטמינים והמינרלים החשובים להזנה סדירה.
כריכי בריאות אפשר לשלב במשך היום כארוחה. לילדים בביה"ס מהווה כריך הבריאות ארוחה סדירה המזינה ושומרת על העירנות והריכוז. למבוגרים יותר, אשר לא תמיד יש להם זמן לשבת לארוחה מסודרת בצהרים או בערב, מהווה כריך הבריאות ארוחה לכל דבר.
חשוב שהכריכים יהיו מלחם בריא ומזין, כמו: חיטה מלאה, דגנים, שיפון. ומתוספות בריאות כמו: ממרחי חומוס, טחינה, גבינה, טופו, טונה, אבוקדו. שילובים של ירקות החתוכים לפרוסות להקלה על האכילה, כמו: מלפפונים, עגבניות, חסה, זיתים, בצל, פלפל, גמבה, נבטים ותבלינים המוסיפים טעם ועושר לכריך.
דוגמאות לכריכי בריאות:
– כריך שילדים אוהבים והוא גם בריא: לחם או לחמנייה מחיטה מלאה עם טונה מעורבבת עם מעט מיונז ומלפפון חמוץ. אפשר למרוח חומוס מתחת לטונה ואז לוותר על המיונז.
– כריך שתמיד הולך: לחם או לחמנייה מחיטה מלאה מרוחים בגבינה לבנה או קוטג' או פרוסת גבינה צהובה (במקום חמאה, עדיף ממרח שמספק סידן וחלבון ולא שומן רווי), עם פרוסות מלפפון או עגבניות.
– כריך למבוגרים ולא רק: לחם או לחמנייה מחיטה מלאה עם אבוקדו מתובל בלימון, חביתה או ביצה קשה ועגבנייה.
– לטבעונים שבינינו: כריך ללא מוצרים מהחי: לחם או לחמנייה מחיטה מלאה עם חומוס, טחינה או ממרח טופו עם מלפפון. (מוצרי סויה לא כל כך מומלצים לצריכה יום-יומית בגלל חומרים דמויי אסטרוגן שהם מכילים, אפשר 3-2 פעמים בשבוע).
– וגם זה צריך לפעמים: כריך מתוק: פעם בשבוע אפשר להכין כריך עם חלוה, חמאת בוטנים לא ממותקת או עם ממרח עשוי סילאן מעורב בטחינה גולמית.
– כריך לעונה הקרירה: לחם מחיטה מלאה עם חומוס או טחינה, אפשר גם לצרף פרוסת פסטרמה שמכינים בבית מחזה הודו. מוסיפים סלט חסה או סלט ירקות.
בתיאבון !












