אל תפחדו מכרוב ממולא. זה לא כזה סיפור. אחרי פעם אחת, שלב אחר שלב, תלמדו לדעת שלא רק שזה הממולא הכי טעים שיש, אלא גם שהוא לא כזה מסובך להכנה.
זה הממולא הכי אהוב עליי ,ועל מנת לגוון אני ממלאת אותו בפתיתים ולא באורז. שימו לב :
מה?
כרוב בינוני עדיף שטוח.
חצי ק"ג בשר בקר טחון /או עוף טחון.
כוס פתיתים לא מבושלים.
מלח,פלפל,מעט פפריקה ומעט כורכום.
עגבניה אדומה גדולה קצוצה.
כוס דחוסה של פטרוזילה, כוסברה, שמיר ונענע .
בצל קצוץ.
שמן זית.
3-4 שיני שום.
100 גרם רסק עגבניות + 2 כוסות מים רותחים.
כמה ענפי רוזמרין (לא הכרחי).
איך?
לטגן את הבצל במעט שמן זית, להזהיב, להוסיף את שיני השום ולטגן עוד דקה. להוריד מהאש,לצנן.
להוסיף לבצל והשום את הבשר הטחון,הפתיתים, הירקות והתבלינים לערבב היטב.
הכרוב
שלוש אופציות לפרק את הכרוב :
א. להקפיא אותו לפחות ללילה, להוציא ולהפשיר, הכרוב מתרכך, עם סכין קטנה להוציא את הליבה ולפרק את העלים אחד אחד.(אם העלים עדיין קשים ולא גמישים אפשר לרכך אותך 2-3 דקות במיקרוגל או בסיר מים רותחים).
ב. לעטוף את הכרוב בניילון נצמד ולהכניס אותו למיקרוגל ל-5 דקות. להמתין שיצטנן מעט . עם סכין קטנה להוציא את הליבה ולפרק את העלים אחד אחד.
ג. אפשרות שלישית מסובכת יותר (לא ממש) : להרתיח סיר מים ,להוציא את הליבה ולבשל לכמה דקות את הכרוב . להוציא, לצנן ולפרק את העלים.
עכשיו פורסים את העלים על פני השיש, ממלאים כל כרוב בתחתיתו בכמות מסויימת של המילוי (לא לדחוס הפתיתים עוד יתנפחו) לגלגל ולהניח בצד.
כך למלא את כל העלים.
את העלים הפנימיים של הכרוב ,שכבר לא ניתן למלא כיוון שהם קטנים מידי, לקצוץ לפזר בתחתית הסיר, עליהם להניח את הכרובים הממולאים כשהתפר למטה .
לערבב את המים הרותחים ורסק העגבניות עם מעט תבלינים ומעט שמן זית ולשפוך בזהירות לתוך הסיר.
להניח את עלי הרוזמרין מעל הכרוב.
להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל כשעה בערב.
להוסיף נוזלים על פי הצורך.
פינת הגאון : לצמחוניים אפשרי בלי בשר. במקום הבשר ניתן להוסיף קוביות גזר או בטטה או ירקות אחרים .
אפשרי להקפיא חלק מהכרובים לאחר הבישול.
אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור "עקוב אחריי" למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.















