פלאפל המאכל הלאומי שלנו קיבל שידרוג בטעם חדש ומרענן עם בטטה וחומוס במרקם מתקתק ומלוח בתוספת תבלינים.
מנה שיכולה להיות כמנה ראשונה בכל ארוחה או כנישנוש בפיתה עם סלט וטחינה.
המתכון קל וזריז וניתן להכין את הפלאפל אפוי למי שמעדיף פחות שמן או לטגן למי שלא סופר קלוריות.
האורחים שלי הגיעו בהפתעה והיו רעבים, הכנתי את הפלאפל בתוך 20 דקות והם לא הפסיקו להחמיא.
מצרכים ל-4 מנות:
2 בטטות גדולות
כוס חומוס מושרה לילה במים או מבושל ניתן גם מקופסת שימורים
כפית כמון
2 שיני שום כתוש (דורות) – לא חובה
מיץ מחצי לימון
2 קוביות פטרוזיליה או כוסברה (דורות) לפי העדיפות
כף קמח (ניתן גם קמח מלא)
כף שמן זית
כף שומשום
מלח
פלפל
פירורי לחם
הוראות הכנה:
אופים את הבטטות עם הקליפה עד לריכוך ומצננים. (חשוב שהבטטות לא יהיו חמות בעשיית העיסה). מקלפים ומועכים עם מועך תפוחי אדמה.
מועכים קלות את החומוס.
מערבבים את הבטטות והחומוס עם כל המצרכים פרט לפירורי הלחם.
אם העיסה לא יציבה ודלילה אפשרי להוסיף מעט פירורי לחם.
יוצרים כדורי פלאפל בגודל רצוי ומגלגלים בפירורי לחם.
אפיה- מסדרים את הכדורים בתבנית על נייר אפיה ואופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להשחמה.
טיגון- מחממים בסיר שמן עמוק ומטגנים עד שהכדורים מזהיבים.
ניתן להגיש כמנת פתיחה או לאכול בתוך פיתה עם סלט ירקות קצוץ טרי וטחינה מעל.
התמכרות נעימה וטעימה…














