כדורי כרובית ועדשים ברוטב עגבניות

ארוחה שלמה בסיר: כדורים רכים ועדינים של כרובית ועדשים מתבשלים ברוטב של עגבניות ועדשים, המפיץ בבית ניחוחות טובים. כל-כך טעים שלא בטוח שישאר גם ליום שלמחרת

שבת בבוקר. כל אחד בענייניו. אני במטבח, מארגנת מחשבות ורוקמת ארוחת צהריים צמחונית. הפעם התחשק לי לשלב כרובית עם עדשים. תוך כדי מחשבות, מוציאה מצרכים לשיש, שמה סירים על הגז ומתחילה לעבוד.

 promo_long

זה רק נראה מסובך, אבל ממש לא. ההכנה קצת ארוכה, אבל שווה כל ביס.

כדורי כרובית ועדשים ברוטב עגבניות

מצרכים:
1 כרובית בינונית
1 כוס עדשים ירוקות
1 כוס עדשים אדומות
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
1 קופסה (400 ג') עגבניות חתוכות דק / מרוסקות Motti
1 כוס מים
מלח, פלפל שחור
2 כפיות אורגנו
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות מיץ לימון
שמן זית
.

IMG_3411

.
אופן ההכנה:
1. מפרידים את הכרובית לפרחים, שמים בסיר בינוני, מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים עד לריכוך – כ-45 דקות.
2. בינתיים שמים בסיר אחר 4 כוסות מים, מרתיחים, מוסיפים את העדשים הירוקות, מנמיכים להבה ומבשלים עד שהעדשים יתרככו (כ-20 דקות).
3. במקביל שמים בסיר נוסף 4 כוסות מים, מרתיחים, מוסיפים את העדשים האדומות, מנמיכים להבה ומבשלים עד שהעדשים יתרככו (כ-15-10 דקות).
4. מסננים את העדשים המבושלות מהמים (להשאיר כל סוג עדשים בנפרד).
5. לאחר שהכרובית מוכנה, מסננים מהמים, מועכים. שמים במסננת, לוחצים מעט על מחית הכרובית עד לסחיטת כל עודפי המים.
6. מעבירים את מחית הכרובית ואת העדשים הירוקות לכלי עמוק. מרסקים במוט בלנדר עד קבלת מחית אחידה. מוסיפים טחינה, מיץ לימון, מלח ופלפל.
7. מחממים תנור לחום בינוני 200 מעלות.
8. מניחים נייר אפיה על תבנית, משמנים בשמן רגיל. יוצרים כדורים מעיסת הכרובית ומניחים על נייר האפייה. (אני משתמשת בכפפות חד פעמיות על-מנת שהתערובת לא תדבק לידיים). מכניסים לתנור המחומם ואופים 20 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור.
9. מחממים מחבת עמוקה, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים שום קצוץ ומערבבים מטגנים יחד עוד דקה.
10. מוסיפים עגבניות חתוכות דק, מים, מלח, פלפל שחור ואורגנו, מערבבים ומבשלים עד רתיחה. מבשלים יחד 5 דקות. מורידים מהאש.
11. מעבירים את רוטב העגבניות לכלי עמוק עם העדשים האדומות. מרסקים במוט בלנדר עד קבלת מחית אחידה.
12. מחזירים למחבת הרחבה את רוטב העגבניות, מבשלים יחד 5 דקות על אש נמוכה. מכניסים את כדורי הכרובית בזהירות לרוטב. מבשלים יחד עוד 5 דקות ומורידים מהאש.
אפשרות הגשה:
מניחים במרכז צלחת מעט קינואה מבושלת או אורז לבן ועליו מניחים כמה כדורי כרובית ורוטב.