שבת. הפיד מוצף באוכל כבד (חמין/סכינה/ צ'ולנט /טבית/ וכזה של הירושלמים עם המקרונים – מקווה לא שכחתי עוד כמה שמות) ואני לא מחובבות היציקה אבל חייבת לגלות סולדיריות קלה למאכלים כבדים, הפשרתי כבד עוף ….. ותוך כדי חושבת מה בא לי היום, כבד קצוץ? קרפעלך ממולאים כבד? כבד על הפלנאצ'ה? כבד עם בצל???? לא!!!! נו ליאת, אל תהיי כבדה תחשבי על משהו טעים ושונה מעט , הללויההההההההההההההה כבד עוף מטוגן במעטפת פריכה ופיקנטית!!!!!
כבד עוף מטוגן ופריך:
1/2 ק"ג כבד עוף נקי, שטוף ומסונן היטב ממים ונוזלים.
2 ביצים
1 כפית שום גבישי
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית חרדל
1 כפית מיונז
2 כפות רוטב סריראצ׳ה ( לא חייב!!!)
מלח, פלפל שחור גרוס
פירורי לחם לציפוי
שמן לטיגון
אופן ההכנה :
בקערה טורפים את הביצים עם התבלינים, החרדל, המיונז והסריראצ׳ה מוסיפים את כבדי העוף מערבבים ונותנים להם מנוחה קלה בתוך הבלילה כחצי שעה (בכל זאת יום שבת…) . לאחר כחצי שעה מצפים את כבדי העוף בפירורי לחם ומחממים על אש בינונית מחבת עם שמן לטיגון (חשוב חשוב חשוב מכסה למחבת כי בזמן הטיגון השמן הרותח קופץ) , מניחים בזהירות את הכבדים מכסים עם מכסה , מנמיכים את האש ומטגנים עד להזהבה קלה. הופכים את הכבדים ומטגנים שוב עד להזהבה קלה (לכסות את המחבת!) למידת טיגון רצויה (אני אוהבת את הכבדים שלי צלויים מדיום)
מגישים עם אורז / פירה / תפוחי אדמה בתנור וסלט .
בתאבון 🙂












