ירקות עם אורז ברוטב עגבניות

מנה כפרית טעימה כתוספת לארוחה או כארוחה בפני עצמה. מנה של ירקות עם אורז, מעט שמנת חמוצה ליד ולחם כפרי יעשו את ההבדל!

בחורה עם מחשב נייד

DSC_0293למצרכים:

1 חציל חתוך לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

1/2 כרוב לבן קטן פרוס לרצועות דקות

1 בצל גדול חתוך לקוביות

2 קופסאות קטנות רסק עגבניות

1/2 כוס אפונה (סנפרוסט)

6 עגבניות מגורדות

3 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שחור

1 כפית כורכום

2 כפות סוכר

מלח – לפי הטעם

3/4 כוס מים

3 כוסות אורז מבושל (מבעוד מועד)

להכנה:

בסיר רחב ושטוח לחמם את השמן זית. לשים את הבצק ולטגן עד שיהיה שקוף. להוסיף את שאר הירקות ולטגן תוך כדי ערבוב כאשר מדי פעם מוסיפים מים. להוסיף את הרסק עגבניות והעגבניות המגורדות, להוסיף גם את התבלינים ולערבב. לבשל על אש קטנה כחצי שעה (הירקות לא צריכים להיות רכים לחלוטין אלא מבושלים בדרגת אל דנטה זה מה שטעים ומיוחד במנה). להוסיף את האורז לערבב יחד ולבשל עוד 10 דקות. להגיש חם, עם לחם כפרי ליד ומעט שמנת חמוצה – מעדן!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!