בוקר נהדר,
בדיוק לחג השבועות, חג הגבינות והיינות ועוגות הגבינה האהובה עליי הגיעו יינות אהובים מיקב איכותי שנמצא בשורה הראשונה של יקבים בארץ.
בבית אצלנו מתחלקים לשני מחנות, אלו שאוהבים את היינות הלבנים ואלו שאוהבים את יינות הרוזה.
הורוד פשוט מושלם. לקרר ולשתות. יודעות/ים מה, אפילו לבד בלי שום דבר נלווה. כל שכן שותים אותו לצד ארוחה חגיגית של גבינות ומאפים. הלבן גם הוא ליווה אותנו והוא מושלם.
יינות מבית איכותי ואני ממליצה. כן גם כל המשפחה.
תודה רבה ושיהיו בשמחות ולחיים!!
דף יינן- מסע ישראלי ורוד 2018
יקב ויתקין גאה להציג את המהדורה ה15 של יין זה והודות לאיכויות הבציר והניסיון שנצבר – כנראה גם הטובה ביותר שיוצרה עד היום
הרכב זני
גרנאש נואר ומעט קריניאן.
הכרמים
הכרמים נטועים באזור מורדות הר הכרמל. הקריניאן מכרם מבוגר, הגרנאש נואר מכרם צעיר יחסית. שני הכרמים מעוצבים בהדליית גביע האופיינית לאזורי הים התיכון ושניהם גדלים ללא כל השקיה ויבולים נמוכים.
ביקב:
הענבים שיועדו מראש ליצירת יין ורוד נבצרו מוקדם יחסית על מנת לשמר את הרעננות הטבעית בפרי והפירותיות הקלילה. כתוצאה מכך התקבל יין בעל אחוז אלכוהול מתון וחומציות נהדרת. סחיטה ישירה של אשכולות הענבים עם הגיעם ליקב הפיקו יבול מיץ נמוך ועזרו לשמור על טעמים עדינים וצבע אלגנטי. המיץ הסמוק עבר לתסיסה קרה ואיטית במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה על מנת לשמר את המרכיבים הארומאטיים במלואם. לאחר שהיה של מספר חודשים על שמריו וביצוע של מספר טעימות נעשה השילוב בין מרכיבי היין. בהמשך היין הועבר למילוי לאחר תהליך ייצוב קצר וסינון על מנת להבטיח על שמירת רעננותו ואיכותו.
רשמי טעימה:
מסע ישראלי וורוד 2018 מפגין צבע וורוד-אלגנטי בגוון סלמון עדין האופייני ליינות רוזה איכותיים. היין בעל ארומות עוצמתיות של תות שדה טרי, אשכולית אדומה, אפרסקים לבנים ומעט פרחוניות. בפה הוא מפגין איזון מצוין בין רעננות וחדות מחד ועושר של פרי טרי מאידך, הוא בעל סיומת רעננה ונעימה הופכת אותו ליין מושלם ללווי אוכל או כאפריטיף נעים.
התאמה לאוכל:
מסע ישראלי וורוד הינו יין גסטרונומי אולטימטיבי. ההתאמה שלו לאוכל רחבת טווח וניתן לשדך אותו בהצלחה למגוון רחב של מנות החל מדגי ים טריים כסביצ'ה וסשימי, מנות מהמזרח הרחוק, מיני טאפסים שונים ועד למנות של עוף צלוי ובשרים בעישון קל.
יקב ויתקין השכיל כבר לפני קרוב לשני עשורים להתמקד בייצור יינות מקוריים, מקומיים באיכות הגבוהה ביותר. מאז ועד היום מתמחה היקב ביצור יינות המבוססים זני ענבים ים-תיכוניים מקוריים המדגישים את האקלים והקרקע המקומיים. ייצור יינות ייצור יינות לבנים וורודים המוגשים צוננים הוא חלק מתפיסת עולמנו של התאמת היינות לאקלים, למטבח ולחך המקומי.
אלכוהול- 12%
מחיר מומלץ לצרכן- 75 ₪
בצילום:- כרם הגרנאש נואר המשמש ליצירת המסע ישראלי ורוד
דף יינן ויתקין גוורצטרמינר 2018 Gewurztraminer
ויתקין גוורצטרמינר יבש– יין מרתק היוצא במהדורה מצומצמת כגרסה יוצאת דופן של זן זה כיין יבש, חד ומורכב.
הרכב זני:
100% ענבי גוורצטרמינר שגדלו בכרמים הנטועים על אדמות גיר עם אחוז חרסית וחול משתנה
ביקב:
הענבים נבצרו בבציר ידני לארגזים קטנים בשבוע האחרון של חודש יולי 2018.
עם הגעתם ליקב הם הופרדו מהשזרות והושארו במגע עם הקליפות למשך הלילה. בהמשך רק התירוש האיכותי ביותר נסחט בעדינות ליין זה ולאחר הצללה טבעית הועבר לתסיסה במכלי נירוסטה בטמפרטורה קרה שנמשכה כארבעה שבועות על מנת לשמור על הארומות ורעננות היין. בהמשך הושאר היין להתיישן על שמריו כ-4 חודשים במטרה להעשיר את המורכבות ועצמת הטעמים שלו והועבר למילוי בבקבוקים לאחר סינון מוקפד.
התוצאה- יין עשיר בארומות פרי טיפוסי לזן בעל מבנה עשיר מחד ורעננות נפלאה עם חדות טעמים מאידך היוצרים יחדיו הרמוניה נדירה ויין אוכל מצוין.
רשמי טעימה:
ויתקין גוורצטרמינר מפגין כעת ארומטיות יוצאת דופן של אשכולית אדומה, פירות אקזוטיים ופירחוניות אופיינית וכן טעמים המבטאים באופן טהור את מאפייני הזן כעלי ורדים וליצ'י. היין בעל חדות יוצאת דופן המאוזנת על ידי מרקם עשיר ועושר ארומטי מרשים.
התאמה לאוכל:
ויתקין גוורצטרמינר, בגרסתו כיין יבש, יתאים ללוות מגוון רחב של מאכלים החל ממנות עזות טעם ממטבחי המזרח הרחוק, מנות טפאס מגוונות ומתובלות וכן דגי ים בעשבי תיבול או בשרים עדינים צלויים בגריל.
בתמונה: אשכולות הגוורצטרמינר בבוקר הבציר לפני קליטתם ביקב

טמפרטורת הגשה מומלצת: °12-°8 | אלכ. בנפח: 13% | קלוריות:72 קק"ל ל- 100גרם | מחיר מומלץ לצרכן ₪100















