יינות אני קונה לפי טעמם . אני מניחה שרוב האנשים קונים לחגים יינות או מקבלים כמתנת חג וצורכים אותו מבלי לדעת איך נוצר ומה מתאים למה .
האמת היא שבביתי יש יקב קטן של יינות אותם אני קונה גם בביקוי בארצות אחרות או בחניות המתמחות ביינות מכל מקום בעולם .
אני אישית חובבת יינות מתקתקים ומתאימה לי את היין למנה שלי .פחות או יותר במתיקות .
נוהגים לאמר שיש לבשל עם היין הטוב שאתה שותה אחרת התבשיל שלך לא יהיה משהו…אז נכון ואני אוהבת יינות עם הבשר או סלטי הפירות שלי במיוחד .
בתבשיל הבשר והפירות היבשים שלי שבא מבולגריה אני נוהגת להוסיף יין אדום פירותי או אפילו בעונת הקיץ רוזה (זה של היצר מצויין )
וכל הקדמת היין הזו וזה לפני לגימת כוסות אינספור אספר כי יקב היוצר השיק יינות חדשים .
הוזמנתי לטעום מהם במסעדת דאקא -מסעדת דגים כשרה בתל אביב .
השולחן הערוך בכל טוב קבל את פנינו בהמון אהבה .הוצג תפריט עשיר אליו הותאמו היינות.
השולחנות קושטו בפקקי השעם של יינות היקב ,יצירתי חדשני ומיוחד .
אני אוהבת סיפורי יצור היין בכל יקב ונוהגת לצפות בערוצי אוכל בסדרות המציגות יוצרים,ייננים ושפים המתאימים לאוכל המוגש יין שידגיש אותו ולכן אהבתי את סיפורי אנשי היין של היקב.
יקב היוצר הינו יקב בן של יקבי "ארזה" העתיקים והאהובים. יקב המצוי בהרי ירושלים בואכה לסיבוב האחרון לכניסה לעיר מהכביש הישן.ותמיד בנסיעה לסבתא שלי לירושלים לפני הסיבוב האחרון נהגתי לחייך בראותי את השלט כי נהגנו לקנות יינות טובים שלהם הביתה גם לקידוש וגם לשימושים אחרים כמו עוגות ושתיה עם פירות העונה או אחר לאירוח אנשים אהובים.
הוא הוקם בשנת 1847 ע" משפחת שור ובניה ממשיכים את מסורתו ונטעו לשם כך כרמים בכל המקומות בארץ בהם גפנים גדלים ומניבים פרי מעולה ליינות שלהם.
סבתא נהגה לאמר "הם ממלח הארץ וכבוד לנו "ובביתה עד יום מותה לפני כשנה בת 98 היו יינות כאלו ב"ויטרינה" שלה.
המסע בעקבות יין היוצר החל במוחו ובליבו של אמן היין פיליפ ליכטנשטיין, יחד עם משפחה המייצרת יין מזה דורות. בחזונם בחרו להרכיב יין שכולו יצירה המשלבת מקום, זן ויוצר כמקשה אחת מעוררת השראה.
ליכטנשטיין למד את סודות המסורת הצרפתית של ייצור היין, ועלה לארץ עם חלום אחד – להביא את הניחוחות והעונג החושי מכרמי פרובנס להרי ירושלים.
בחדרי החביות הקרירים של היקב יוצר היינן האמן את יצירתו ומביא לרקיחה מרגשת של זנים ייחודיים, טעמים וניחוחות המשתלבים יחדיו לכלל יצירת אמנות נפלאה.
כך נוצרת שרשרת קסומה המחברת שמונה דורות של מומחיות ביין, חלום של יינן צרפתי ואשכולות ענבים מכרמים שטופי שמש ישראלים – למפגש מעורר השראה.
פיליפ ליכטנשטיין יצר סדרות יוקרתיות המבוססות על זנים ים-תיכוניים ייחודיים אשר זכו לפרסים בארץ ובעולם.
בתכנון היין שם לעצמו היינן כמטרה לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. כל יינות היוצר עברו התיישנות ארוכה מאוד בחביות עץ אלון, תוך בחירה ספציפית של סוג וגיל החביות בכדי לשמור את טעמי החבית, אך לא לאבד את ביטויו של כל זן וזן.
יינות היקב מופצים ומוערכים בכל העולם ואף קבלו פרסים מתאימים .


מנות פתיחה קטנות וטעימות כמו אלו-


מעט מכל דבר -טעימות טעימות,
סוויצה,טונה טריה וקפרזה.
הגוורצטרמינר הותאם להן ככפפה ליד .
להלן קפרזה -עגבניות ומוצרלה


סוויצ'ה טריה וטעימה שנדגמה עם מוסקטו כי אהבתי את שילוב הטעמים .

מנת בויאבז – מרק דגים ארומטי הוגשה לרענון טעמים .

ושוב ,היינן ביקב הוא פיליפ ליכטנשטין, יינן צרפתי שעלה לישראל וחתם בה את דגלו. הוא פשוט יוצר את חלומו ולכן היקב קרוי יקב היוצר.
הוא נחשב יקב בוטיק למרות שהוא מייצר כ 400 אלף בקבוקים בשנה זאת משום הליכי היצור הייחודים שמקנים לו זכות זו.
היינות מיוצרים בחביות עץ כל יין וזמן הישון שלו ותכולתו ונמכר ברשתות השיווק כתפיסה מיוחדת של יין לכל משפחה .
צורת שיווק זו מוזילה את מחירו וכל אחד יכול להנות מיין מובחר במחיר השווה לכל כיס.
אחרי הסברים מפי אנשי היקב וסיפור ההסטוריה שלו החלו היינות החדשים לזרום יחד עם מנות אוכל מתאימות .
דגמנו אחת אחרי השניה טעימות מהיינות החדשים ואחד מהם פשוט התברר כעילוי -המוסקטו בבקבוק הכחול והוא יהיה אורח קבע בביתי .
היוצר מוסקטו – יין לבן מתוק
המוסקטו הוא יין לבן עם טעם מתקתק, קליל, ריחני ורענן. היין מיוצר באזור Lazio במרכז איטליה, מזן מקומי של ענבי מוסקטו לבנים הגדל לאורך חופי Ulysses שבדרום Lazio. זן ענבי המוסקטו שייך לאחד מזני הענבים הוותיקים ביותר בעולם ויש הסבורים שבמקור מוצאו במזרח התיכון, והוא שימש לעשיית יין עוד בימי יוון הקדומה.
לשם בחירת הכרמים המושלמים שיביאו לידי ביטוי את חזונו, ערכו חיפושים באיטליה ואיתרו בין רומא לנפולי את הכרמים המתאימים במדויק ליצירת המוסקטו המבעבע.
מכיל 6.0% כהל.
קצת על הסדרות המיוחדות והטעימות של היקב גם מהסברי אנשיו וגם מהאתר היפה של היקב. –
סדרת Lyrica
עטורת הפרסים
יינות הסדרה נוצרו ממבחר זני ענבים שמוצאם באגן הים התיכון, הנפוצים בעיקר בדרום צרפת, איטליה וספרד, ומתאימים יותר מכל לאקלים בישראל. הענבים מגיעים מכרמים באזור הכרמל וסביבת הר תבור שבגליל העליון.
דגש רב הושם על גידול אופטימלי בכרם, שיאפשר להגיע לבשלות מלאה תוך שמירה על פירותיות רעננה ככל האפשר.
היין התיישן בחביות עץ אלון למשך 24 חודשים.
מכרם בגבעת שמש נטוע עם הזן הישראלי היחיד, פרי פיתוח של מכון וולקני.
הסדרה כוללת מספר זנים מובחרים:
ארגמן
יין קטיפתי עם חספוס עדין, עשוי מזן ייחודי ומעניין – שילוב יוצא דופן בין הקרניאן הצרפתי והסוזאו הפורטוגלי. ליין צבע ארגמני עמוק, גוף רך וארומה עשירה בטעמים וניחוחות ייחודים. מכיל 13.1% כהל.
סירה
יין חם ועוצמתי בצבע אדום ארגמני עמוק, בעל ארומות וניל, קינמון ותותי בר עם גוף חזק אך מלטף. הזן פופולרי בצרפת ומתאים מאוד לשמש ולאקלים בישראל.
מכיל 13.5% כהל.
מורבדר
יין עדין אך מלא וחזק עם גוף מלא, צבעו אדום ועמוק, בעל ארומות פרחים ופירות יער אדומים. זן ענבים זה מפונק ומחייב תשומת לב מיוחדת וקפדנית לגידולו.
הזן הצרפתי הוותיק נטוע בכרם בוטיק בעין דור בגליל. זן ענבים זה מפונק ומחייב תשומת לב מיוחדת וקפדנות להשגת יינות איכותיים, אומרים עליו שהוא הפינו נואר של הדרום.
יין עדין אך מלא וחזק, בעל ארומות פרחוניות משולבות בניחוח פרות יער אדומים.
מכיל 13.1% כהל.
G.S.M
מופק משלושה חלקות, העליונה נטוע ברנאש, האמצעית במורבדר והתחתונה בסירה בכרם בוטיק בעין דור.
שילוב זנים הנפוץ בעמק הרון שבצרפת. השילוב המופלא בין הרכות של הגרנאש, לעושר של הסירה ולארומות הפרחוניות של המורוודר. יוצר יין בעל טביעת אצבע ייחודית, גוף עגול, עדין עם מרקם קטיפתי וארומות תות שדה ופטל.
מכיל 13.5% כהל.
טמפרניו מדברי – PORT STYLE
יין מיושן ומחוזק, בעל מתיקות ייחודית, הממשיך את המסורת רבת השנים של יין Port מפורטוגל, מכרם בגדרה הנטוע בזן הספרדי המיוחד.
היין יוצר בתסיסה קרה שהופסקה על ידי חיזוק בזמן התהליך על מנת לשמור על חלק מהמתיקות הטבעית, היין התיישן בחביות כ-6 חודשים בסביבה מדברית תחת רשת הצללה בלבד, ולאחר מכן התיישן במשך 18 חודשים נוספים בחדרי החביות הקרירים של היקב. צבעו של היין אדום עמוק והוא בעל ארומה פירותית בשלה. מרקם היין מלא ועגול, חלק וחם אך קטיפתי, בעל ניחוח אגוזי מלך וריבת חלב.
מכיל 18.0% כהל.
סדרת VIRTUOSO
הסדרה מבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה סוביניון, מרלו ושיראז.
סדרת Virtuoso עוצבה בקפידה ובייחודיות רבה, וההשראה לעיצובה מגיעה מעולמות כלי הנגינה, עם בקבוק בעל צורה ייחודית המיובא ממפעל בוטיק לזכוכית בצרפת.
ייצור היין בוצע על ידי קליטת הענבים וריסוקם, הם קוררו ועברו להשריה קרה עם הקליפות למשך כ-3 שבועות. לאחר מכן, היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתיות למשך 18 חודשים.
הסדרה מבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים:
קברנה סוביניון
יין בעל טעם חזק ועוצמתי מכרמי קברנה סוביניון בגליל העליון ומכרמים במושב דישון.
יין חזק ועוצמתי, שילוב בין ענבי קברנה מכרמים במושב דישון ובמושב לכיש. בעל ניחוחות של ענבי שועל וציפורן.
מכיל 130% כהל.
מרלו
יין מלא עם רעננות מיוחדת מכרם הנטוע בקרבת צומת ישע שבגליל העליון, בעל ניחוחות של פטל אדום ווניל.
מכיל 13.6% כהל.
שיראז
יין רך ועוצמתי הנוצר משילוב ייחודי של 2 כרמי שיראז, האחד ממוקם צפונית לכפר תבור והשני נטוע במורד מדרון על יד קיבוץ עין דור. בעל ניחוחות של תותים, שזיף וכינמון.
מכיל 13.6% כהל.
אחד מהיינות היה אהוב על רבים מהמוזמנים -הגוורצטרמינר שמולא בכוסותינו עד דלא ידע.

עם היינו הוגש האוכל וכל אורח הזמין מנה עיקרית לטעמו.
אני בחרתי להזמין את מנת פילה הבס שהונח על פסטה אלי אוליו עם ירקות ולגמתי איתה את הגוורצטרמינר האמור
החדש והנעים שהדגיש לי טעמים .אני תמיד בוחרת את היין שטעים לי .


חברותי ביקשו וקבלו דג בנוסח מרוקאי ,רביולי וניוקי תפוחי אדמה וטענו שטעמם מעולה ושתו איתו יין רוזה מעט מודגש .



לסיום הארוחה הוגשו מנות קינוח שקיבלו דגש עם יין הקינוח
סלט פירות העונה וגלידה מיוחדת מודגשת בתיבולה.
גם מלאבי ישראלי קטן ומיוחד,וקערית קצפת טריה שבתחתיתה פירות יער .

אסיים ואומר שאחרי לגימת כוסות יין רבות וכל הסדרות יש לנו בארץ יינות ששווה לקנותם ולאחסן בבית לכל מטרה .
יקב היוצר יצר בי תחושה של גאווה ביחסם למוצריהם,בטעמם היחודי ובמחיר הנגיש לכל כיס ואצלי יהיו בחגים יינות אהובים שנוצרו בארצי שלי באהבה.
הם משווקים בכל המרכולים הגדולים במחירים מיוחדים כרגע . רוצו לקנות .
עם המוסקטו הכנתי סלט פירות העונה שלרוטב שלו צורפה כוסית מהיין שדיללה ריבת תותים ביתית .
חתכו לכם כל פרי שניתן .
דללו כף ריבת תותים בכוס יין גוורצטרמינר של יקב היוצר וערבבו אותו עם הסלט.השאירו במקרר לשעת מנוחה וחלקו למי שאוהבים .אפשר גם קצפת מעל .

לכו להכין ולשתות יחד עוד כוסית כי מובטחת הנאה מכל לגימה.
מומלץ בכל פה















