"שוקולד, קונדיטוריה ואוכל, זה אינסוף יצירה בשבילי." אומר לי גולן מיקבי תשבי. את גולן פגשתי לרגל השקת הבולנג'רי החדש (בית מאפה בתרגום חופשי) שנבנה ב"יקבי תשבי " והושק בפעם הראשונה שלשום. "הבולנג'רי החדש זה החלום הרטוב של כל אופה." גולן מדבר על המקום בהתרגשות רבה, בעיניים נוצצות. "זה יהיה משהו מאד מיוחד. בזכות הפילוסופיה, הניקיון, והנגישות. זה להגיע לדבר הכי בסיסי, הכי מיוחד שיש היום בעולם, יוצאים מפה לחמים עם קרסט שאף אחד לא יכול לשכפל אותם בשום תנור אחר".
בקלות אפשר להיסחף בהתלהבות של גולן כשהוא מדבר על אוכל. "תסתכלי מסביב. זה הקמחים הלא מתוספים, שאור מלא בלי שמרים, שזה אקוטי מבחינתי. זה שקיפות מלאה. כנסי למזווה תסתכלי." בלי היסוס מכניס אותי למטבח.
" אני אוהב לעשות אוכל בסיסי. פשוט אבל נקי. אני מאמין שאורח מרגיש כל דבר, אני לא מאמין בלחתוך פינות. אורחים לא חוזרים אם לא טוב להם. אישיות היא הבסיס של כל עסק וכל אחד שנכנס ליקבי תשבי מרגיש את הבית."
גולן ושף המסעדה
וכן. הוא צודק. יקבי תשבי ממוקמים על כביש 652 באיזור התעשיה של בנימינה. פינת קסם בצל שריגי הגפן המסתעפים.
ב"יקבי תשבי" תוכלו למצוא מרכז מבקרים המציע סיורי יין מודרכים, חנות יין ושוקולד ושתי מסעדות.
"יין זה החיים שלנו בעצם, אנחנו דור חמישי לכורמים בזכרון יעקב, משפחה של כורמים ויננים". גולן משמש כיינן של היקב. לפני כשלוש שנים התחילו לייבא את שוקולד "ולרונה" לארץ ואני נשלחתי ע"י סלונה לסקר את ההשתלמות עם השף יאן דויטש. שף יאן דויטש, שף פטיסרי מברצלונה ממוצא צרפתי, איש מקושר ומתוקשר, שהתגלה כאיש מיוחד במינו.

אתם מבינים מתוקים, עליסה בארץ הפלאות קטן לעומת שאני עברתי שם.
נכנסתי לאולם ומסביב לשולחן :
רביבה מ"רביבה וסיליה", איילה מ"רביבה וסיליה", רוני הקונדיטורית של " כתית", איקה מ"איקה שוקולד", אורגד רואש ממלון "רויאל ביץ", שלומי מ"ריץ קרלטון הרצליה", אלי טראב מ"קרדינל", טל הניג מ"מול ים", ניקי, מ R2M, דודו אוטמזגין, מאיה רביבו מ"דן גורמה" ואפרת ליבפרוינד מ"בופה" .
תגידו לונה פארק, תגידו רכבת הרים, תגידו מה שתגידו, לראות את אושיות הקונדיטוריה והשוקולד מסביב לשולחן אחד וכשמנצח עליהם שף יאן, זה לא משהו שאני רגילה לפגוש בחיי היום-יום.
חוברת עם מתכונים חולקה למשתתפים, הם עבדו בקבוצות והתחילו להכין את LEO


רביבה האגדתית, קורצת עיגולים

שף יאן עם טל הניג


טל הניג. בארוחת הצהרים ישבתי ליד טל, בחורה מקסימה שכדבריה "דילגה" על הטיול אחרי צבא ומשמשת כשף קונדיטורית ב"מול ים". טל אחראית ל"ביצי פברז'ה" המפורסמות שהופיעו ב"מאסטר שף". עניין אותי לדעת איך היא מגיעה לרעיונות המופלאים שלה. אחרי שיחה החלטנו שאפשר לקרא לזה "ניסוי ותהייה".



כששף יאן מזג את השוקולד הלבן המהול בזהב, אני נשבעת שהשתררה דממה לכמה שניות

זה היה מופלא



שף יאן פזר עגולי שוקולד על התבנית, הניח את לאו על התבנית ונענע את התבנית קלות.

עיגולי השוקולד נצמדו ללאו והאנשים מסביב פרצו בצחוק."ולחשוב שאנחנו מדביקים אותם אחד אחד…"
טא-דם!! קבלו את Leo המושלם(:

שף יאן מדגים לאורגד רואש למזוג לכוסית, כמות מדויקת


אורגד רואש ואלי טראב, מרכיבים מנה

שף יאן מכין טרטלטים משוקולד

מימין לשמאל: אורגד רואש, איקה שוקולד, טל הניג, אלי טראב



שף יאן ואפרת ליבפרוינד מכינים פחזניות


אפרת ומאיה רביבו

אפרת ליבפרוינד שף קונדיטורית חרדית, שהקינוחים שלה אלגנטים, מדוייקים ועוצרי נשימה. אפרת התגלתה כאישה מקסימה, חמה ולבבית כשסיפרה על ילדיה.

הפחזניות לאחר האפיה


רוני מ"כתית", מצלמת אותה איילה מ"סיליה ורביבה"

רוני טובלת עלי נענע בג'לטין מומס, מנגבת, מעבירה לקערת אבקת הסוכר

איך אמרה? זה כמעט כמו לעשות שניצלים (:

שף יאן מרכיב את המנה



עליסה קופצת ממסיבה למסיבה בארץ הפלאות, הכל נוצץ, מיוחד, מסיבת התה הופכת ליותר ויותר מרתקת



שף יאן ודודו אוטמזגין מסיימים את הקינוח





התעייפתם? תחשבו על רוני המקסימה שעומדת ומוזגת מוס לכוסיות שעומדות על משקל כמובן

הכל מוכן לשף

והוא מדגים איך מגישים את המנה




כן, זו היתה בהחלט חוויה יוצאת דופן ומופלאה. היה פשוט נפלא!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק בבקשה ב SWEET DOOLY תודה!
על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, בפינה השמאלית ב”עקוב אחרי” תוסיפו את המייל שלכם והמתכון אצלכם במייל. יום נהדר!!!















