יומנה של אימא-קוראסונים מבית אימא

בחורה עם מחשב נייד

לא,אל דאגה
אני לא הולכת להפוך לעוד בלוג של אוכל
וממש לא מתוך זלזול
גאה בכישורי המטבח שלי
אבל לא לשם כך פתחתי את הבלוג ובכל זאת…
יש טעמים שפשוט מזכירים לי את הילדות וזה אחד מהם.
אימא שלמרות שתמיד עבדה והיתה עסוקה,
מצאה את הזמן לפנק אותנו גם בפינוקים מורכבים

וזה משהו שאני לוקחת איתי קדימה
ומקווה להנחיל גם לילדי ,מזכרות של טעמים מבית אימא.
מכיוון שאחרי שפרסמתי את תמונת הקוראסונים
וחילקתי טעימות לשכנים וחברות

לא הפסיקו לבקש ממני את המתכון
אז החלטתי לתעד אותו בצורה הראויה לו ולחלוק עם העולם…
אין לי מושג וגם אימי לא זוכרת מהיכן קיבלה אותו
אבל מעל 30 שנה שהוא עושה לי טוב בלב
אז, קבלו במחיאות כפיים את מתכון האליפות
הישר ממחברת המתכונים המיתולוגית של אימא שלי

לבצק: (יש להכין להתפחה כ-24 שעות לפני האפייה)

1 ק"ג קמח
4 ביצים
6  כפות שמן
קורט מלח
שקית שימרית
1.5 כוסות מים פושרים
2  * מרגרינה בלי מלח  200 גרם  (אפשר גם חמאה) רכה אבל לא חמה
לסירופ:
2.5 כוסות מים
2 כוסות סוכר
4 שקיות סוכר וניל

ללוש את חומרי הבצק ללא המרגרינה. ולהוסיף בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי.
לחלק את הבצק ל-8 כדורים (שווים בערך). 

2015-01-22 09.31.05

לרדד כל בצק לעיגול גדול

 ולמרוח עליו 50 גרם מרגרינה

 2015-01-22 09.38.11

ולקפל בצורת מעטפה

להניח את המעטפות  במגש עם רווחים ביניהם, לכסות בניילון נצמד (לא צמוד מדי רק כדי שהבצק לא יתקשה) ועליו מגבת (או יותר לכיסוי וחימום ) ולהכניס למקרר ל-24 שעות.
לאחר שהבצק תפח

 2015-01-22 09.49.19 2015-01-22 09.51.47

 ,יש לרדד כל עלה לעיגול

2015-01-23 15.25.11

ולחלק ל-8 חלקים

(אפשר לחלק ליותר אם רוצים

 קוראסונים קטנים יותר)

 2015-01-23 15.25.36

לגלגל מהקצה הרחב לצר.
ולאפות בתנור בחום בינוני
 (160 מעלות בערך,תלוי בתנור)

 עד שמשחימים (בערך 30 דקות)

2015-01-23 15.25.44

בינתיים להכין את הסירופ: להרתיח 2.5 כוסות מים+2 כוסות סוכר+4 שקיות סוכר וניל.
כשהקוראסונים יוצאים חמים לטבול מיד
בסירופ ולהניח בצד.
 אפשר להקפיא חלק מהכמות
ולחמם לפני ההגשה

 קראסונים מבית אימא

 ושיהיה בתיאבון!

 

 

לימור גרוס-קלינגר
אמא לשלושה מדהימים וכלב אחד. המתבגר המאתגר, ילדת השוקולד רבת האשכולות והפושעת קטנה שרק נראת מפורצלן. הצצה אל עולם האימהות בפרט, הורות בכלל ומה שביניהם... קצת מתכונים והרבה המלצות: ספרים, סרטים, סדרות ועוד. יצירה ורעיונות מקוריים לימי הולדת. בקיצור - אין רגע דל!