זה נשמע כמו התחלה של בדיחה אבל זה סיפור אמיתי על טפאלאק, פרסייה ואשכנזי, או אם לעשות את זה יותר פשוט על קציצות ירק נדירות, שרי חברה של אבא שלי והאשכנזי הוא כמובן אבא שלי. אז הסיפור הולך ככה, אבא שלי הוא לא אכלן גדול, האמת היא שאם לא מכינים לו אוכל, הוא ישתה תה ואם לא מכינים לו תה, הוא ישתה מים ואם אין מים הוא יילך לישון. כל זה היה נכון עד שהגיעה שרי וכבשה את המטבח שלו בסערה.
שרי, היא הפרסייה בסיפור, אבל היא לא רק פרסייה, היא גם אחת הבשלניות הכי טובות שנתקלתי בהן. היא יודעת לעשות הכל מהכל, דגים, קציצות, סלטים, אבל הדבר הכי טעים שהיא עושה זה- טפאלאק- קציצות ירק פרסיות או בשמן השני: ״תנו לי עוד מזה!״
כמו כל הבשלניות כששואלים אותה איך היא עושה את זה היא עונה: ״אה זה שטויות״ וכשעושים את המתכון, איכשהו זה אף פעם לא יוצא אותו דבר, אבל במקרה הזה גם כמעט זה מספיק טוב… האמת שזה באמת קל ופשוט זורקים את כל המרכיבים לקערה, מועכים, מערבבים והופ לשמן! מאוד חשוב לדאוג שלא יהיה אף אחד בבית כדי שתוכלו לזלול את הכל לבד…. כי הקציצות הפרסיות האלו פשוט נחטפות, אז מומלץ להתקמצן, כמו שרק פרסים יודעים (סתתתתתם!)
ואם בקציצות פרסיות עסקינן, אז ככה עוד משהו קטן, שרי תמיד דואגת להגיש ליד הקציצות, הר של ירוקים- כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, קייל, לדבריה ככה פרסים אמיתיים אוכלים. אבא שלי בתגובה נוהג לומר שהוא לא כבשה ולכן הוא מסתפק בטפאלאק, תכלס, אני מבינה אותו…. עד שלא תנסו, לא תדעו!
מתכון:
2 תפו״א מבושלים מעוכים
2 גזרים בינוניים מבושלים מעוכים
2 ביצים
בצל מגורד
1 קוביית שום דורות
ירק קצוץ ( פטרוזיליה שמיר כוסברה)
קמח / פרורי לחם
מלח פלפל שחור כורכום














