טעמיה – הפלאפל המצרי הכי הכי

פלאפל מיוחד וציפס

פלאפל

לפעמים בשבת יש הרגשה שנמאס ממזון קבוע ורוצים שינוי

לא משנה שאין לי אוכל קבוע מפני שאני מאלו שאוהבת שינויים אבל בשביל קוראי נו…

שבת ברוכה אחת והבנות אצלי החלטתי להפתיע.

כולם התעוררו מהריח וכמעט חבטו בי,שלא נתתי להם לישון אבל גם כולם התייצבו באמבטיה לרחצה ,צחצוח וגילוח וישבו לשולחן .

שנתי נדדה וקמתי מוקדם הרתחתי את גרגירי החומוס ששריתי לילה קודם

סיננתי את הפול שישן לו במים עם סודה

והחחילותי במלאכה הקדושה של חומוס טרי עם גרגירים מעם – היינו מסאבחה

ו…פלאפל מצרי – טעמיה שרק השם גורם לי לדמוע

בילדותי היתה לנו שכנה נפלאה ממוצא מצרי .היא ואמי היו חברות צמודות עד למותה הפתאומי לפני שנתיים והיא רק בת 65.

לבנה של דיקו קראנו לה .היו לה ידי זהב ומביתה תמיד נדף ריח של עוד

היא הכינה פלאפלים טעימים ברמות ויום אחד ישבתי לידה –"רק לראות" אמרתי ולמדתי

כמובן שהוספתי מגע משלי שיניתי במעט תיבול .

לזכרה של לבנה המופלאה קבלו פלאפל מצרי ריחני .

שולחן פלאפל

חצי קילו פול יבש קטן מקולף וחצוי -קונים בחנויות בהן יש ריכוז גדול של אוכלוסיה ערבית  או בחנויות תבלינים מתמחות …

מושרה במים וחצי כפית סודה לשתיה.לפחות 3 שעות ומסונן היטב.

חצי חבילת כוסברה טריה עם הגבעולים (חבילה גדולה שקניתי אצל ירקן ולא בשקיות ניילון בסופר שכל חבילה כמו גבעול).

כפית מלח גדושה ,

בצל בינוני מרוסק גס וסחוט

כפית כמון טחון,

חצי כפית פלפל שחור טחון,

חצי כפית פפריקה חריפה(אתיופית-יש להם מעולה)

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית גבישי שום יבש

,2 כפות קמח תופח.

מעבדים במעבד מזון .אני עשיתי זאת בבלנדר מוט כמו בתמונה  לא להפוך לדייסה. צריכים להיות גרגירים זעירים  עדיין כמו בתמונה.

בעזרת שתי כפות או מכשיר מיוחד ליצירת פלאפל יוצרים כדורים לפי הגודל הרצוי .

מטגנים בשמן עמוק רותח לפני הישיבה לשולחן …עם חומוס ותוספות…אין על זה.

שתהיה גם לכם שבת ברוכה

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.