כשהאחיינית המתוקה שלי, בת השמונה חודשים, רק רואה את אמה, הלא היא אחותי, מתקרבת אליה עם מחית הפירות בידה, מיד הרגליים והידיים שלה זזות בהתלהבות ושאגות של שמחה מלוות את תנועותיה בהתמדה. זה באמת מצחיק לראות אותה ככה, מה גם שזה נחמד ומוכיח שהיא שייכת למשפחה.
יש לי זיכרונות ילדות בהם אני מלקקת באצבעותיי את שאריות המחיות מהצנצנות הקטנות שניתנו לאחותי הקטנה לאכילה. גם כשבנותיי היו קטנות סיימתי במקומן את המנה, ולעיתים אף העלמתי את הצנצנת כדי לסיימה בשקט ובלי הפרעה. והיום, כשאני כבר דודה מכובדה, מסתירים ממני את צנצנות המחית של אחייניתי הפעוטה כי יודעים שזו מלחמה אבודה.
כדי לשמר את הטעם הטוב, ומאחר שכאמור כולנו במשפחה מכורים למחיות ואף נלחמים על הזכות ללקקן כשיורשת העצר הקטנה מסיימת אותן, המצאנו מתכון בריא וטעים, אותו אמצנו בשמחה בכל ארוחה משפחתית כדי שכולם יהיו מרוצים.
מבחינתי כיועצת תזונה זה קינוח אידיאלי תוספת ויטמין C, ללא חומרים משמרים וללא תוספת סוכר וכך כולם נהנים מקינוח קליל, בריא ומתוק בסיום הארוחה, בטעם שמחזיר אותנו לילדות ובלי שום צורך להחביא את הצנצנת ולהימלט איתה.
המתכון נקרא בפינו "קינוח השיתוף והאחווה" והנה הוא לפניכם בכמות המספיקה לחמישה – שישה אנשים. בהנחה שהם לא מהמשפחה שלנו, כמובן.
קינוח השיתוף והאחווה – מקפא פירות לגדולים ולקטנים בטעם של פעם
מצרכים:
2 תפוחים אדומים מקולפים – מבושלים כ 7 דקות במים רותחים
2 אגסים / אפרסקים/ נקטרינות/ כוס תותים
2 בננות
1 צנצנת מחית סלט פירות לתינוקות – הרכיב המיוחד לטעם של פעם ולהסמכה של רסק הפירות
1 שמנת לקצפת
הכנה:
להכין רסק מכל הפירות
להוסיף את צנצנת המחית
להכין קצפת מהשמנת המתוקה
לקפל את הרסק שמתקבל לתוך קצפת יציבה
להקפיא בתבנית אינגליש קייק או בקעריות אישיות
אפשר לעטר גם בקוביות בננה, מנגו, תות, אפרסק – פירות העונה לטעמכם
אפשר לאכול גם כמוס לא קפוא
אבל העיקר: להגיש וללקק את האצבעות
ומה אצל האחיינית שלי? הקטנה הזאת עוקבת במבטה אחרי הכפית ואם לרגע אמה מתמהמהת היא ממלמלת בהתרסה: "אה, אה" ומנסה לתפוס בעצמה את הכפית עם היד. כשאחותה בת החמש מתגנבת ולוקחת את המכסה רק כדי ללקק את מה שנדבק בו, מסתכלת עליה הקטנטונת בכעס, מושיטה ידיים ובוכה על זה שהיא "לקחה לה". נו, כבר אמרנו שהכל נשאר במשפחה ועולם כמנהגו נוהג, וטוב שכך.
















