טעם החיים הוא מתוק,ותמציתו מגולמת בשוקולד …לא ?!!
עוגת שוקולד פשוטה,בלי הפרדה של ביצים,
בכלי אחד כל המרכיבים,עוגה שתמיד יוצאת נפלא,תוכלו לפדר אותה באבקת סוכר,להכין גנאש,או להשאיר אותה כמו שהיא..
עוגה שתמיד מנצחת בימי הולדת,בסופשבוע,או סתם ביום חול לצד משקה חם או קר.
המתכון:
4 ביצים
כוס קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
1 כוס שוקולית
1 שמנת מתוקה (שמתחלקת שווה בשווה ל-2 כוסות חד פעמי-שתיה קרה)
1 כוס סוכר
ההכנה פשוטה לגמרי..
בקערת המקציף שמים את כל החומרים וכוס אחת של שמנת מתוקה
מערבלים את שכל החומרים נטמעים זה בזה.
מעבירים לתבנית(אני אפיתי בתבנית קוגלהוף)
אפשר גם ב-2 תבניות אינגליש חד פעמי או תבנית מס' 24
אופים בחום 170 מעלות,40 דקות
אחרי הוצאה מהתנור מניחים לעוגה להתקרר.
בנתיים מכינים גנאש
1 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
אני ממיסה במיקרוגל,אפשר גם על הגז,
מערבבים היטב עד למרקם חלק,ויוצקים על העוגה,
אפשר לזרות סוכריות צבעוניות/אגוזים/קוקוס
או פשוט לפדר באבקת סוכר.














