רציתי להביא משהו טוב לעולם!
כך אומרת מיכל מלמד בעלת העסק "טחינא".
אחרי הרבה טלטלות כמו תשובות שליליות ממפעלים קיימים שרציתי לעבוד איתם ולייצר אצלם את הטחינא שאני מדמיינת החלטתי להרים את העסק לבד.
הטחינא שלי בריאה, טעימה, וייחודית .
השקעתי מחשבה רבה ומשאבים רבים והגעתי לכך שהמכונות וכל המפעל הזה הותאם לצרכי הרעיון שלי.
הטחינא המיוחדת של מיכל מלמד נמצאת בשוק כשנה וקצת.
שמענו מפיה הרצאה בגובה העיניים על ייצור הטחינא מגידול השומשום עד הפקת הנוזל השמנוני שרובנו משתגעים עליו/עליה.
מיכל "פתחה" לנו שולחן טעימות שכל ביס וביס היה ראוי והשאיר איך שאומרים טעם טוב בפה.
ממליצה על תאום וסיור במפעל ובחנות שלה מצרפת כאן את דף הפייסבוק של
"טחינא" מבטיחה שתפגשו אשה מדהימה עם טחינא מעלפת.
באודות הפייסבוק של טחינא כתוב כך:
בטחינא אנחנו מאמינים בפשטות.
פשטות. בריאות. טעם.
אנחנו אוהבים לעשות את הדברים בזמן ובקצב הנכון. ובכלל, מעדיפים כמה שפחות לגעת במה שנתן לנו הטבע. לחזור לבסיס, כמו בימים עברו.
מה זה אומר? שאנחנו לא מקלפים את הקליפה מהגרעין, לא קולים, ולא מוסיפים כלום.
מה כן? אנחנו מנקים את השומשום ומשרים אותו במים לטרום הנבטה.לאחר מכן אנחנו מייבשים אותו בחום נמוך (עד 40 מעלות) לאורך זמן.
לבסוף הוא מגיע אל אבני הריחיים, שם אנחנו טוחנים אותו במלואו (הגרעין עם קליפתו.)
טל. 054-4335016 מיכל מלמד
ממש בצמוד לטחינא נמצא מפעל קרמיקה אדמה ADAMA.
"אדמה" מספק כלים למסעדות רבות והייחוד שלו בכך שהוא גם עיסקי וגם עובד בשיתוף פעולה ויזמויות עם יוצרים צעירים שרוצים להתפתח יחד איתו .
אדריאנה רוזנטל הבעלים רכשה את אדמה לפני 6 שנים בסה"כ. שאלתי אותה מה זה אומר??? איך פתאם אשה הולכת וקונה מפעל לקרמיקה והיא בכלל לא יודעת לעבוד עם חימר…
אדריאנה מדברת במבטא ארגנטינאי מספרת על איך בכלל בלי כוונה הגיעה לישראל… איך בלי כוונה הגיעה לנתיב הל"ה ואיך בלי כוונה כשסידור העבודה "תקעו" לה עבודה במטבח/חדר אוכל מצאה את בעלה החתיך והיקר עד עצם היום הזה טפו טפו.
במקצועה היא עורכת דין ועבדה בסחר בינלאומי, כשהגיעה לדרגה הכי גבוהה שאפשר היה להגיע זאת אומרת דרגה אחת פחות מהמנכ"ל החליטה לעזוב ולקנות את אדמה זה היה בשנת 2012 אדמה היה קיים משנת 1991.
רמזה לי לרגע שהשקיעה כספים רבים ועד היום לא יודעת איך היה לה אומץ?
ובכל זאת עובדה המפעל מצליח ומשגשג טפו טפו.
אדריאנה מאמינה בכח הנשי וגם בלאפשר עבודה לאנשים מקומיים ככל האפשר.
שאלתי אז מה לך ולקרמיקה???
ענתה לי: מאמינה בביזנס מקומי יש לו סיכוי גדול להצלחה עיסקית, כל חיי מילדות אספתי כדים, ובגדול רציתי לנהל את הכספים שלי ולא של אחרים.
אני צילמתי את כל הכלים הצהובים המדהימים כי יש לי חולשה לגוון הזה מזה 3 שנים.
דף הפייסבוק של "אדמה " תתקשרו תתאמו תהנו כי החיוך של אדריאנה הוא משהו לא מהעולם הזה
באודות "אדמה" בפייסבוק כתוב כך:
אדמה מעצבת ומייצרת יודאיקה וכלי קרמיקה לשימוש יומיומי. תפיסתנו הינה להעניק יחודיות לכלים יומיומיים בשאיפה להעשיר את חיי השגרה.
אדמה סטודיו לקרמיקה הינו בית הקדרות הגדול והוותיק בישראל. עם למעלה מ-20 שנות נסיון אנו מובילים כיום את שוק העיצוב והייצור של כלי אוכל והגשה.
בין לקוחותינו הרבים נמצאים מסעדות , בתי מלון, שירותי קיטרינג וחנויות ואלפי לקוחות פרטיים בארץ ובחו"ל
הייחודיות שלנו: אנו מעצבים ומייצרים לכל מסעדן, יזם או שף המעוניין לפתוח מסעדה חדשה כלים לפי דרישתו.
לאדריכלים העוסקים בעיצוב פנים ובעיצוב הבית וללקוחות פרטיים אנחנו מציעים ליין של כיורים עליים,
מעוצבים ומיוצרים ע"י אמני קרמיקה ישראלים במבחר מידות, צורות, גלזורות וחימרים.
שעות הפתיחה שלננ:
ימי א'-ה' : 8:00 – 16:00
יום ו': 08:00 – 14:00
טלפון: 02-9900275
כתובת: קיבוץ נתיב הל"ה 9985500
יש מוצר בסיור קולינרי יותר מתאים מלחמ'לה אחרי טחינא ואדמה? אז זהו שלא.
זאת אומרת שכן הכי מתאים לחמ'לה.
"נסענו"בתוך הקיבוץ כמאתיים מטר ללחמ'לה של דנה כפיר המהממת .
חיכו לנו פרוסות הלחם עם חמאה ריבה ותה צמחים, ביום גשום אין יותר מתאים מזה.
נכנסנו למאפיה של דנה וכמו אישה בין נשים עם הלישה וההסבר על הלחם יצא גם סיפור אישי שריגש את כולנו.
מה שהכי אהבתי שמתוך משבר יצא לחמ'לה ודנה כיום בעלת עסק מדליק, מצליח ואיכותי .
גם לנו ניתנה הזדמנות ללוש וליצור סוג של בייגלה מאורך שנאפה במיוחד עבורנו ובהמשך היום דאגו להביא לנו אותם בשקיות תשר.
דף הפייסבוק של לחמ'לה נמצא כאן. ת'קשרו/תזמינו/לכו אליה ותגידו שאני שלחתי אתכן/אתכם.
כשיוצאים מלחמ'לה יש טיפה עלייה
ומגיעים לכפר האקולוגי/סטודיו לתנועה וריקוד/ ולהקה בשם ורטיגו.
הכפר הוקם לפני 10 שנים כשהרעיון הראשוני היה של ארבע אחיות מיוחדות במינן לגור יחד ולפתח חיים משותפים.מיד מרגישים שהכפר האקולוגי מושקע בעבודת יד בשיתוף עם נשמה/לב וחשיבה מדוייקת על כל פרט ופרט.
הכפר מעבר לכך שמארח קבוצות לסדנאות וארועים מקוריים שיכולים להתקיים רק בורטיגו! שואלים למה? מאחר והקונספט מובנה בהתאמה לשמירה על הטבע וערכי החיים של משפחות ארבעת האחיות שהגו את הרעיון.
קיבלה אותנו נועה ורטהיים שהיא אחת מתוך ארבע האחיות ומבינהן היא הכוראוגרפית וסיפרה שנקודת המפנה בחיי המשפחה,היתה פטירתה של אמן.
ב"הבמה" אפשר לקרוא על המיזם והשבטיות של ארבעת האחיות .
דף הפייסבוק של ורטיגו הכפר האקולוגי
אודות ורטיגו בפייסבוק :
כפר אמנות אקולוגי. קהילה בת קיימא של אמנים ואנשי סביבה אשר הקימה כפר אמנות אקולוגי בעמק האלה.
מטרותיו: לעורר מודעות אמנותית וסביבתית ולהגביר את המעורבות החברתית מתוך אחריות לשלום כדור הארץ.
הכפר מאפשר הכשרה אמנותית וסביבתית לכלל האוכלוסייה בכל גיל, מארץ ומחו"ל באמצעות סדנאות, אימונים מרוכזים, הופעות ופסטיבלים.
אני בטוחה שאחזור לשם ליום /יומיים לסדנא לביקור המקום קסום ומכשף בטבע שאופף אותו. אני בעצמי גרה במושב כוכב מיכאל בתוך שדות רחבי ידיים, אבל יש כל מיני נקודות טבע בארץ שלנו ואחת יותר יפה מקודמתה.
בורטיגו חיכתה לנו ארוחה צהריים מהבילה צמחונית של אורית המבשלת שהיא אורית קדם נייד: 0524255739
הארוחה של אורית השאירה טעם של עוד וערבה מאד לחיכי.
ואיך אפשר בלי כוס יין ביום מטרף חושים שכזה???
נכנסנו לרכבים ונסענו כחמש מטר אל תתפסו אותי במילה… ליקב ELLA VALLY
המעוצב מדליק ומותאם למיקום ולטבע. נשאבנו פנימה מרוגשות כאילו רק התחלנו את הסיור.
מצד אחד כבר הרגיש שאנחנו חודשים ביחד, מצד שני שכחנו כבר שטחינא היתה רק הבוקר… וכולה עברו רק שלוש שעות של התרגשויות, סיפורי נשים,
התחברויות שלנו הבלוגריות של סלונה עם עצמנו אני הרגשתי כמו על קרוסלה של החיים שבכל רגע הרגיש לי שיותר מושלם מזה כבר נשתגע…
יקב ELLA VALLY מקום מה אגיד? מדהים??? משגע??? מטמטם??? הכל ביחד!
על השולחן המרכזי חיכו לנו גבינות הכי הכי שמתאימות ליין, בייגלה עם שומשום, וזיתים.




























































