למצרכים:
6 ביצים
1 ספל סוכר
1.5 ספלים קמח
2 כפיות אבקת אפיה
4 כפות שמן
גרידה מ-1 לימון
וניל
לקרם:
2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
6 כפות סוכר
למריחה:
קונפיטורת דובדבנים
להכנה:
1. להקציף 6 חלבונים עם 1 ספל סוכר לקצף יציב וקשה.
2. לערבב בקערה נפרדת חלמונים+שמן+גרידת לימון+וניל.
3. לאחד את החלמונים עם הקצף בתנועות קיפול.
4. בקערה נוספת לערבב היטב את הקמח עם האבקת אפיה ולהוסיף לבלילה.
5. לשים בתבנית עגולה גודל 26 או מלבנית בינונית.
6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל- 25-30 דקות.
7. לקרר היטב את העוגה.
8. להקציף 2 שמנת מתוקה עם 6 כפות סוכר לקצפת יציבה.
9. לחתוך את העוגה באמצע ולמרוח אותה בקונפיטורת דובדבנים.
10. מעל למרוח שכבה של קצפת. לסגור את העוגה עם השכבה העליונה ולצפות את השכבה העליונה עם קצפת.
11. ניתן לקשט עם דובדבנים מסוכרים, שוקולד מגורד, אגוזים קצוצים.
12. טעים, יפה, מרשים ובהחלט עושה את העבודה!















