יש לי בלוג בסלונה שמחמת העצלנות הפסקתי לכתוב, אבל לבשל ולאפות לא הפסקתי
עד גיל 30 בערך לא ממש התעניינתי במטבח ואז אחה"צ גשום אחד התגלגל לידי מתכון (אפילו זוכרת מהו – בורקס גבינוה של שרי אנסקי) שלמרבה ההפתעה (שלי) כל כך הצליח לי ומאז אני ממשיכה,
אוספת בקפדנות מתכונים, תבניות, אביזרי בישול וספרים, קוראת בלוגי בישול ומנסה במטבח
שמחה ונרגשת להשתתף בפרויקט "פשוט לבשל" של סלונה ודורות ועוד יותר נרגשת ללמוד מהמנטורית של הקבוצה שלנו דנית סלומון , תמיד יש מה ללמוד מהמנוסים ממני
בהצלחה ומחכה למפגש הקרוב
מכיון שאני בקבוצת הסינרים הצהובים ושם הקבוצה שלנו "לימונצ'לו", מתכון לעוגת לימון מתבקש
מתכון לעוגת לימון ושמן זית – שני מרכיבים אהודים עלי במיוחד
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים (בשתי קערות נפרדות)
3/4 כוס סוכר + 2 כפות
כוס קמח רגיל
כפית אבקת אפייה
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד גדול
3/4 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
בקערה מס 1 מקציפים בעזרת מיקסר את החלמונים + חצי כוס סוכר עד שהתערובת סמיכה ואחידה (בערך 2-3 דקות)
בקערה נפרדת מערבבים את שמן הזית + 2 כפות מיץ לימון ומוסיפים לקערה עם החלמונים, מערבבים עד שאחיד
מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה וקליפת הלימון המגוררת, מערבבים בעזרת מרית או כף עץ רק עד שהקמח נטמע בתערובת, יש להימנע מעירבוב יתר
בקערה מס 2 מקציפים בעזרת מיקסר את החלבונים, אחרי שתיים שלוש דקות של הקצפה מוסיפים רבע כוס סוכר בזירזוף, מקציפים עד אשר מתקבל קצף לבן ומבריק (לא נוקשה)
מוסיפים את קציפת החלבונים לקערת החלמונים והקמח תוך תנועת קיפול
שופכים את כל התערובת לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
מפזרים את שתי כפות הסוכר על פני הבלילה ואופים בחום בינוני גבוה כ50 דקות או עד אשר מוכנה וקפיצית למגע
מוציאים מהתנור, מחכים 10 דקות, משחררים את העוגה מהתבנית
מחכים שתצטנן לגמרי ומפדרים באבקת סוכר












