
העוגה הזו נולדה כי נשאר לי בצק פריך מתוק מעוגיות שהכנתי וזכרתי שנותרו לי גבינות יתומות במקרר שלי .
ריח מאפה חמאתי בניחוח לימון עלה באפי והיידה נוצר תינוק חדש במטבחי .
מרפדים תבנית פאי 26 בעלה בצק פריך של חצי ס"מ עובי .
לבצק-(מתאים ל-2 תבניות כאלה-חלקו לשניים ותקפיאו חלק או תכינו ממני עוגיות כמוני.)
500 גרם קמח לבן
2 כפות גדושות סוכר לבן
2 שקיקי סוכר וניל
200 גרם חמאה רכה -לפרווה תחליפו למחמאה
5 כפות שמן חמניות
מעט מאוד מים לאחוד החומרים לבצק נעים -נטפו בכף כמה שצריך.
איך מכינים-
לשים בצק מכל החומרים ויוצרים מלבן די שטוח שאותו עוטפים ניילון נצמד ומקררים לפחות שעה שהחמאה תתמצק.
מכינים מלית –
300 גרם גבינת שמנת טבעית
מיכל קוטג'
מיכל יוגורט לבן מולר
1 אריזת אינסטנט פודינג וניל לבן
חצי מיכל תרכיז קפוא בטעם לימון .
3 ביצים קטנות
שקיק אבקת אפיה
במטרפה טורפים הכל יחד שלא יהיו גושים והמלית תסמיך מעט מהפודינג.
לא מוסיפים בעוגה הזו סוכר כי אין צורך.
אופים במדף התחתון .
מתחילים ב-180 מעלות חום טורבו ומנמיכים אחרי 15 דקות ל160 ואופים עד שהמלית מתייצבת ושחומה .
תחתית הבצק פריכה ושחומה.
מקררים מעט בדלת תנור פתוחה .
מגישים פושר ומתעלפים .
אצלי גרגרו מהנאה .













