טארט גבינת שמנת לימונית על בצק פריך.

טארט גבינה לימוני

העוגה הזו נולדה כי נשאר לי בצק פריך מתוק מעוגיות שהכנתי וזכרתי שנותרו לי גבינות יתומות במקרר שלי .

ריח מאפה חמאתי בניחוח לימון  עלה באפי והיידה נוצר תינוק חדש במטבחי .

מרפדים תבנית פאי 26 בעלה בצק פריך של חצי ס"מ עובי .

לבצק-(מתאים ל-2 תבניות כאלה-חלקו לשניים ותקפיאו חלק או תכינו ממני עוגיות כמוני.)

500 גרם קמח לבן

2 כפות גדושות סוכר לבן

2 שקיקי סוכר וניל

200 גרם חמאה רכה -לפרווה תחליפו למחמאה

5 כפות שמן חמניות

מעט מאוד מים לאחוד החומרים לבצק נעים -נטפו בכף כמה שצריך.

 

איך מכינים-

לשים בצק מכל החומרים ויוצרים מלבן די שטוח שאותו עוטפים ניילון נצמד ומקררים לפחות שעה שהחמאה תתמצק.

מכינים מלית –

300 גרם גבינת שמנת טבעית

מיכל קוטג'

מיכל יוגורט לבן מולר

1 אריזת אינסטנט פודינג וניל לבן

חצי מיכל תרכיז קפוא בטעם לימון .

3 ביצים קטנות

שקיק אבקת אפיה

במטרפה טורפים הכל יחד שלא יהיו גושים והמלית תסמיך מעט מהפודינג.

לא מוסיפים בעוגה הזו סוכר כי אין צורך.

אופים במדף התחתון .

מתחילים ב-180 מעלות חום טורבו ומנמיכים אחרי 15 דקות ל160 ואופים עד שהמלית מתייצבת  ושחומה .

תחתית הבצק פריכה ושחומה.

מקררים מעט בדלת תנור פתוחה .

מגישים פושר ומתעלפים .

אצלי גרגרו מהנאה .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.