חרוסת… על שום מה?

בחורה עם מחשב נייד

חרוסת עם בקבוק יין

חרוסת על שום מה…?

בצבעה ובצורתה מסמלת החרוסת את הטיט שממנו ליבנו לבנים במצרים. 
טעמה המתוק של החרוסת בא ללמד שבניגוד לעבדות שטעמה מר, 
עבודה מתוך חירות טעמה מתוק.
אז אם טרם סיימתם את עבודת הבישול אז קדימה טעימה קטנה מהחרוסת
וזהו יצאתם ממצרים ושיהיה לכם מתוק בלב…
והמתוק הזה על מצה… ממכר 
ראו הוזהרתם שלא לדבר על הק"ג שנוסיף …
לא שאני סופרת קלוריות
אבל… סתם למי שמעוניין או מעוניינת לדעת 
מצה אחת שווה לשתי פרוסות לחם…
וכשזה בה בלחמניות….
או במציות מטוגנות…
או בקניידלך…
בקציצה…
אז בבקשה תפסיקו לספור תהנו תוכלו תשתו …
ותחכו גם למימונה….
ורק אז תחליטו בין המימונה ליום העצמאות אם בא לכם דיאטה
כי תיכף אחרי ל"ג בעומר ושבועות…
קיץ ים בקיני…
אני אישית  ודיאטה לא מסתדרים למה…
למה?
כי הדרך לגן עדן רצופה בטעמים טובים…
חג שמח 

חרוסת בצלחת

חרוסת
= = = =
15 תמרים ללא חרצן
1 תפוח ירוק גרנד חמוץ מקולף
1 חב' אגוזי מלך  טחון גס
אני טוחנת לבד 1/4 להשאיר לקישוט
קינמון
יין ישן נושן
 
לערבב הכל יחד לקשט וישר לצלחת הפסח לברכות
חג שמח

 

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה