חרוסת על שום מה…?
בצבעה ובצורתה מסמלת החרוסת את הטיט שממנו ליבנו לבנים במצרים.
טעמה המתוק של החרוסת בא ללמד שבניגוד לעבדות שטעמה מר,
עבודה מתוך חירות טעמה מתוק.
אז אם טרם סיימתם את עבודת הבישול אז קדימה טעימה קטנה מהחרוסת
וזהו יצאתם ממצרים ושיהיה לכם מתוק בלב…
והמתוק הזה על מצה… ממכר
ראו הוזהרתם שלא לדבר על הק"ג שנוסיף …
לא שאני סופרת קלוריות
אבל… סתם למי שמעוניין או מעוניינת לדעת
מצה אחת שווה לשתי פרוסות לחם…
וכשזה בה בלחמניות….
או במציות מטוגנות…
או בקניידלך…
בקציצה…
אז בבקשה תפסיקו לספור תהנו תוכלו תשתו …
ותחכו גם למימונה….
ורק אז תחליטו בין המימונה ליום העצמאות אם בא לכם דיאטה
כי תיכף אחרי ל"ג בעומר ושבועות…
קיץ ים בקיני…
אני אישית ודיאטה לא מסתדרים למה…
למה?
כי הדרך לגן עדן רצופה בטעמים טובים…
חג שמח
חרוסת
= = = =
15 תמרים ללא חרצן
1 תפוח ירוק גרנד חמוץ מקולף
1 חב' אגוזי מלך טחון גס
אני טוחנת לבד 1/4 להשאיר לקישוט
קינמון
יין ישן נושן
לערבב הכל יחד לקשט וישר לצלחת הפסח לברכות
חג שמח














