"שימו שמן.."
חנוכה שמח לכל המשפחה במרכז המבקרים של טורא
טעימות שמן זית איכותי * טעימת יינות * מעיין פסטורלי במרחק הליכה לפיקניק משפחתי * הדלקת נרות וסופגניות
ללא תשלום – בתיאום מראש בלבד
עם ארז וורד סעדון. בעלי בית הבד ויקב טורא
חנוכה – 3-6.12.2018 בין השעות 08:00-17:00
לרגל עונת המסיק וייצור שמן הזית מזמין לראשונה בית הבד של טורא את הקהל הרחב להכיר את שמן הזית המופק במקום. יקב טורא נודע בשל איכות היינות שלו ועתה החליטו ארז וורד בן סעדון, בעלי היקב ובית הבד לחשוף את ייצור שמן הזית ולהזמין את המשפחות להגיע בחנוכה – חג האור, ללמוד מקרוב על כל תהליך ייצור שמן הזית ולהצטרף לטעימות חינם של סוגי השמן האיכותי המופק בבית הבד של טורא מזיתים הגדלים בכרמי האזור.
עובדה ידועה היא שייצור שמן זית וגידול זיתים היה נהוג כבר לפני אלפי שנים באזור השומרון. במקום גתות ובתי בד עתיקים. האקלים הנח והמעולה באזור מאפשר לגדל כרמי זיתים איכותיים במקום ולייצר מהם שמנים באיכות גבוהה.
בית הבד פועל לצד יקב טורא שבישוב רחלים. במקום מרכז מבקרים אליו מגיעים המבקרים המוזמנים כאמור ללמוד על כל תהליך ייצור השמן והפקתו.
בית בד הבוטיק של טורא מצויד במיטב הטכנולוגיה החדישה בתחום ומייצר כ-35 טון שמן זית כתית מעולה מידי שנה. השנה ,לראשונה, כאמור החליטו בעלי בית הבד לפתוח את בית הבד את שמן הזית לקהל הרחב.
כרמי הזיתים מהם מופק שמן הזית ממוקמים על גדות נחל שילה. כ-300 דונם שטחם, בהם גדלים על אדמת טרה רוסה סלעית, באקלים קריר ובשמש בריאה, זנים כמו פיקואל ברנע וארבקינה, לאחרונה אף נכנסו זיתים חדשים מזנים סורי ופישולין. המיקום המיוחד והזנים שנבחרו הם הנוסחה לייצור שמן זית כתית מעולה כפי שמסביר ארז בן סעדון: "גידול בהר הגבוה מקבל בין 600 מ"מ גשם בשנה, חמיצות נמוכה מ-0.3, בגלל הגובה, הקור והטמפ' הנמוכה לאורך כל השנה. מה שהופך את שמן הזית שלנו למוצר מעולה ואיכותי".
מוסיפה ורד בן סעדון " אנו מאמינים שלעשות את כל התהליך במקום אחד ,לגדל ולייצר מוצר סופי, מביא את התוצר לאיכות גבוהה. היה חשוב לנו להיות עצמאיים ולשלוט ברמת האיכות של המוצר ללא תלות, לכן הקמנו בית בד והתחברנו גם לתחום שנקרא שמן זית."
את שמן הזית כמו את יינות טורא ניתן לרכוש באתר http://www.turawinery.com/he/
או בטלפון: לפרטים והזמנות : יקב טורא: 02-6508882 ורד 052-7966613
כשרות בדץ בית יוסף,OU ,הרב אונגר ורב הישוב רחלים
הביקור במקום בתיאום מראש בלבד.

צילום: שרית יוכפז
בית הבד פועל לצד יקב טורא שבישוב רחלים. במקום מרכז מבקרים אליו מגיעים המבקרים המוזמנים כאמור ללמוד על כל תהליך ייצור השמן והפקתו.

קטיף זיתים- צילום: שרית יוכפז

צילום: שרית יוכפז
ורד וארז בן סעדון הקימו את יקב טורא כיקב-אחוזה משפחתי (Estate Winery). כדי לזכות בהגדרה "יקב אחוזה", היקב צריך להיות הבעלים של הכרם, ועל היין להיות מיוצר אך ורק בשטח היקב משלב התסיסה, היישון והביקבוק. הכרמים לא חייבים להיות צמודים ליקב, אך הם צריכים להיות באותו אזור גיאוגרפי.
ורד וארז בן סעדון מחוברים מאד לארץ ולקרקע. אנשים של חזון עם אהבה גדולה לפרטים הקטנים. חצי שנה לאחר שנישאו הם לקחו את כל החסכונות שלהם והשקיעו בישוב ברכה עשרים דונמים של כרם. בהתחלה מכרו את הענבים ליקבים אחרים, אך ברגע שנכנסו שיקולים פוליטיים, נתקלו אותם יקבים בבעיות מצד לקוחות בשוק האירופאי.
בני הזוג החליטו לעבור קורס ייננים ולייצר את היין בעצמם. ההחלטה התבררה כנכונה. יקב טורא הפך להצלחה מסחררת. במבחני טעימה עיוורת, שבהם פוליטיקה לא משחקת תפקיד, הצליחו היינות של יקב טורא לקטוף פרסים ושבחים, והמקום הפך לאתר עלייה לרגל של חובבי יין מהארץ והעולם.

צילום: שרית יוכפז
בנוסף ליינות, משפחת בן סעדון מייצרת שמן זית משובח בבית הבד החדשני שבבעלותה המצוייד במיטב הטכנולוגיה. כרמי הזיתים גדלים על גדות נחל שילה באדמת טרה-רוסה סלעית, באקלים קריר ובשמש בריאה. הייחודיות של שמן הזית מבית יקב טורא באה לידי ביטוי ברמת החומציות הנמוכה בדרך כלל עד 0.3%, הנמוכה בהרבה מרמת החמיצות הנדרשת לשמן זית כתית מעולה.
שמן הזית הוא בלנד של שלושה זנים: פיקואל, ברנע וארבקינה.

צילום: שרית יוכפז

צילום: שרית יוכפז
היינו בסיור עיתונאים- היה מאוד מרשים. שילבנו סיור ותצפית בפדואל – "במרפסת של המדינה" .במערב היישוב פדואל נמצאת תצפית ייחודית אל מישור החוף והשפלה, הנוף מרהיב, ובמקום ניתן להנות ממסלול נגיש עד לתצפית, משקפות מטריפות ונקודת תצפית מוצלת. משם ניתן להמשיך במסלול מסומן לאתר "דיר קלעה". ההגעה לאתר הינה דרך הישוב פדואל. במקום מתוכנן פסטיבל עם מגוון הפעלות לכל המשפחה: דרך המצודות, שביל הליכה למיטיבי לכת.

מומלץ לצאת עם המשפחה לקראת חנוכה לחבל ארץ יפיפה זה.

מומלץ.
יח"צ : טל מרום מירה לוי.
מאת: שרית יוכפז











