חמוצים משו משו

כשאני הולכת לקנות ירקות אני מתבלבלת. אני כל כך אוהבת ירקות, אוהבת את המגוון העצום שיש ותוך כדי קנייה מחליטה מה אכין. כל כך התחשק לי מגוון ירקות חמוצים מה שדי בעייתי להכין בחורף ולכן הלכתי על הגירסה הזריזה של החמצת ירקות. אחרי שהכנתי כולם התאהבו ויוסי הוסיף, "אלונה אלו חמוצים משו משו" ומכאן שמם. את המתכון קיבלתי לפני הרבה שנים מאישה מבוגרת שהיתה כובשת ירקות לפי מה שמצאה בשוק באותו היום.

למצרכים:

חצי כרובית מפורקת לפרחים

2 קולורבי פרוס לפרוסות

2 שומר פרוס לפרוסות שמנמנות

4 גזרים מקולפים חתוכים לעיגולים

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

2 לפת פרוסה

4 מקלות סלרי אמריקאי חתוך לרצועות

8 שיני שום

2 לימונים חתוכים ללא החרצנים

6 פלפלים חריפים יבשים

3כפות מלח

חצי ליטר מים

חצי ליטר לימון

חצי ליטר חומץ

להכנה:

להכין את כל הירקות שיהיו שטופים ופרוסים

בצנצנת גדולה של חמוצים לשים חלק מהירקות ולאחר מכן לפזר שום לימון ופלפל חריף. שוב ירקות ושוב לימון וכן הלאה, עד שמסיימים הכל. ההכנסה לצנצנת נעשית בשכבות.

לשפוך את הנוזלים, לפזר את המלח, לנער את הצנצנת ואחרי 24-48 שעות יש חמוצים משו משו!!!

*** ניתן לשים את הירקות שהכי אוהבים

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!