למצרכים:
500 גרם קמח חלה (אני השתמשתי של סוגת)
1 ביצה
1 חלמון
50 גרם חמאה (או מחמאה – לפרווה) מומסת
50 גרם סוכר
10 גרם מלח
25 גרם שמרים לחים (או 1 כף שמרים יבשים)
150-200 סמ"ק מים
100 גרם משמשים מיובשים קצוצים
למריחה מעל:
1 ביצה טרופה
4 כפות חלב
קונפיטורת-ריבת משמש
להכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל מצרכי הבצק למעט המשמשים. את המים מוסיפים בחלקים על מנת להגיע לבצק טוב שלא נדבק לקערה ולא יהיה יבש מדי, אלא נוח לעבודה. ללוש הכל במשך 5 דקות. להוסיף את המשמשים וללוש יחד עוד 1 דקה. להניח מכוסה לתפיחה. ממליצה: אני הנחתי לילה במקרר לתפיחה. הבצק תפח והיה מאוד נוח לעבודה.
2. לחלק את הבצק ל-6 כדורים שווים. מכל כדור ליצור נחש ארוך. ולקלוע את החלה לפי ההסבר המצורף – בצורת שתי וערב. בשלב לפני האחרון, אוספים את כל הקצוות מתחת לחלק האמצעי ומקבלים צורה של ראש טורקי (זה שם הקליעה).
3. להניח על תבנית משומנת או על תבנית עם נייר אפיה, למרוח את החלה בביצה טרופה מעורבבת עם חלב ולשים בצד לתפיחה. במהלך ההתפחה למרוח את החלה עוד 3 פעמים בביצה הטרופה כאשר לפני הכניסה לתנור מורחים בפעם הרביעית.
4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה (או עד שהחלה מוזהבת).
5. לחמם במיקרו ריבת משמש, וכשהחלה יוצאת מהתנור להבריש אותה היטב עם ריבת משמש.
קיבלתם את החלה הכי יפה, הכי חגיגית והכי מיוחדת לשולחן החג!
















