החומרים (ל-4 חלות):
1 ק"ג קמח
1 קוביית שמרים טריים
50 גרם מחמאה
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה
1.5 כוסות מים (לפי הצורך)
שומשום
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ולשים למשך 2 דקות.
מוסיפים מחמאה, ביצה ו-1 כוס מים וממשיכים ללוש למשך 3 דקות.
מוסיפים את המלח, אם הבצק קשה מוסיפים את יתרת המים ולשים במשך 7 דק נוספות במהירות נמוכה.
נותנים לבצק לתפוח במקום חמים למשך כחצי שעה ומחלקים אותו ל-4 חלקים.
מכל חלק עושים צמה ומתפיחים שוב למשך חצי שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו, מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להשחמת החלה לצבע שחום.
טיפים חשובים:
* חשוב מאוד את המלח להוסיף רק אחרי 3 דקות של לישה כדי שלא יפגע בשמרים.
* בשביל לתת לחלה צבע זהוב ויפה מומלץ מאוד למרוח פעמיים את החלה בביצה ורק אז להוסיף את השומשום.
* דנה בראון היא קונדיטורית ובעלת ״העוגות של דנה״












