מתכון חלבי לחמניות ממולאות בגבינת בולגרית 5% שומן של פיראוס.
להכנה מהירה רק התפחה אחת ולתנור.
מצרכים :
קילו קמח לבן רגיל
1+1/2 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן
2 ביצים + חלמון להברשה
1/2 כוס שמן
1+1/2 כוס חמים אפשר לדלל במים
( אני הכנתי כוס חלב ו-1/2 כוס מים חמים )
מילית:
3 כפות ממרח בזיליקום + 3 כפות ממרח שום
2 פרוסות גבינה פטה 5% פיראוס מפוררת
ההכנה:
* מנפים קמח במסננת לקערת המיקסר .
* מוסיפים שמרים יבשים .
* מוסיפים סוכר .
מערבבים הכל ביחד.
* בכלי נוסף טורפים ביצים בשמן .
* מחממים מים ומערבבים עם חלב קר .
* מוסיפים תוך כדי ערבול המיקסר את הביצים והשמן .
* מוסיפים את החלב החמים עם המים .
נותנים לבצק 10 דקות לישה במהירות נמוכה (2)
* שהבצק נהיה גוש משמנים קצת ידיים לשחרר מ- וו הלישה מהמיקסר
* משאירים בתוך המיקסר את הבצק
* מכסים בניילון נצמד או שקית ניילון ומכסים במגבת מטבח לחה .
נותנים מנוחה להתפחה במקום חמים בערך שעה עד להתפחה שרואים גבעה .
* קורצים מהבצק כדור ומשטיחים על משטח מקומח בידיים לא לרדד.
* מורחים את הממרח שאוהבים שיש בבית או קונים ממרח פסטו מוכן .
* מפוררים גבינת פטה בולגרית מעל ומגלגלים את הבצק שהממרח בפנים .
* תופסים את הקצוות ומסובבים כמו שבלול
* מנחים על תבנית מרופדת בניר אפיה ברווחים לאפשר לבצק לתפוח בזמן האפייה.
* מברישים עם החלמון צהוב הביצה עם טיפה שמן ומלח נותנים ברק נפלא למאפה .
* בזמן שהתנור מתחמים לחום 180 מעלות אני מכסה את התבניות במגבת מטבח .
* אפיה 40 – 30 דקות
לבדוק בתפיחה מעל הלחמניות ישמע צליל חלול המאפה מוכן .
בתאבון !
צילומים מההכנה .
ערכה וצלמה לבנה רייזר LEVANA REISER




















