אחרי החגים, כשנשארתי עם שאריות של עוגת דבש, עוגיות מתוקות שונות שלכולם כבר נמאס לאכול מהם, החלטתי להכין עוגה-חיתוכיות שאף אחד לא יוכל להישאר אדיש לטעמם. כמה שהשאריות יותר משובחות, כך טעמן של החיתוכיות יהיה משובח יותר.
אני שמתי עוגת דבש, ביסקוויטים ועוגיות שונות שנשארו לי שהכנתי במהלך החגים האחרונים. עוד חשבתי שהחיתוכיות יישארו לסוכות, אבל התבדיתי. הן היו כל כך מוצלחות שכמעט לא נשאר דבר.
אני אתן את הרעיון הכללי להכנה, את הטיפים החשובים וכל אחד יוכל להכין לפי העדפה, לפי סוג השאריות ולפי מה שאתם במשפחתכם אוהבים.
למצרכים:
לעוגה: (לתבנית מלבנית בינונית)
כ- 1 ק"ג שאריות של עוגה או עוגיות מפוררים במעבד מזון
4 חבילות שוקולד מריר
500 גרם שמנת מתוקה
ברנדי/רום
50 גרם חלבה מפוררת (אופציה להוספה)
לקרם:
1/2 חבילה של שמנת מתוקה (אני שמתי של 10% שומן)
50 גרם חמאה
2 חבילות שוקולד מריר
להכנה:
1. לשים בקערה גדולה את הפירורים של העוגיות/העוגה, החלבה
2. בקערה לשים את השמנת, השוקולד ולהמיס. לערבב עד איחוד מוחלט.
3. לשפוך על קערת הפירורים ולהוסיף 3-4 כפות של ברנדי/רום. לערבב היטב.
4. לשטח את העיסה בתבנית מלבנית בינונית (אני שמתי בחד פעמי) ולקרר כשעה במקרר.
5. להמיס את חומרי הקרם במיקרוגל ולערבב היטב עד שהקרם יהיה אחיד ומבריק. לשפוך על העוגה ולשים בקירור עד שהקרם יתקשה.
6. לחתוך לריבועים ולשים בקופסא סגורה במקרר.
*** ניתן גם לשמור בהקפאה. *** ניתן להוסיף תוספות לפי בחירה של אגוזים, צימוקים, חמוציות, קוקוס, סוכריות קופצות, קפה ועוד'….
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!












