חזה עוף מתובל בניחוח איטלקי עם שעועית ירוקה

כשרוצים להרשים את בני הבית במנה מקסימה אבל אין לכם יותר מידי זמן, זו בדיוק המנה. מדובר במתכון פשוט להכנה. מקסימום 10 דק' של עבודה, לא יותר. והטעם? תגידו שלקח לכם שעות… יאמינו לכם.

חזה עוף עם שעועית

"חזה עוף מתייבש"…. כמה פעמים שמעתם את המשפט הזה? אני מיליון פעם. אז זהו, שתלוי איך מכינים אותו. הוא יתייבש אם לא נטפל בו כמו שצריך.
טיגון קצר או אפייה קצרה תשאיר את חזה העוף עסיסי לגמרי.
נוסיף לו טעמים וקצת ירק וזו כבר חגיגה לעיניים ולפה.
אז אחרי ששיחקתי עם חזות העוף יצאו לי שני מתכונים מדהימים שזהו אחד מהם.
אני יכולה רק לספר שהגשתי את המנה כפי שהיא בתוך המחבת הלוהטת ונרשמה התלהבות. ביקשתי גם לאכול… שלחו אותי להכין לעצמי עוד מנה. נו, שוין, התבוננתי בבני הבית ושיננתי לעצמי, "אני כבר אשב לי לבד בחושך…"

מדובר במנה ממש, אבל ממש פשוטה להכנה. מקסימום 10 דק' של עבודה, לא יותר. והטעם? תגידו שלקח לכם שעות… יאמינו לכם.

אז איך זה הולך –

מצרכים –

8  פרוסות חזה עוף נקיים
1/2 שקית שעועית ירוקה (אני משתמשת בשעועית הירוקה של סנפרוסט, מוציאה מההקפאה ומפשירה אותה במיקרו)
שמן זית
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כף תבלין "טוסקנה" של תבליני  "טעם וריח" – אם אין – 1/4 כפית קימל + 1/2 תבלין צ'ילי גרוס + מעט כורכום
1 שום כתוש
מלח גרוס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה –

בקערית מערבבים את שמן הזית עם כל המרכיבים עד שמתקבלת עיסה אדומה. עדיף לטעום כדי לקבל איזון של הטעמים.

להבריש את חזות העוף ברוטב.

לחמם מחבת פסים (אפשר גם רגילה) וכשהיא ממש חמה, להניח בזהירות את חזות העוף. טיגון ממש קל כי טיגון ארוך ייבש את חזות העוף. מקסימום 2 דק' כל צד.

להוציא את חזות העוף לצלחת ולאותה מחבת להכניס את השעועית הירוקה עם שארית הרוטב מהקערית והרוטב שנותר מחזות העוף. לערבב טוב טוב ולהכניס חזרה את חזות העוף ולערבב קלות הכל יחד.

מה עכשיו? להגיש. ככה, ישר מהמחבת.

פשוט נכון?
כמה פשוט, ככה טעים.

בתיאבון