הזיכרון הצרוב במוחי מנמל יפו הוא של מקום אפור ומוזנח, בו אין הרבה מה לחפש. לכן, כשהגעתי לאחרונה לנמל ציפתה לי הפתעה נעימה ביותר: המקום שופץ והפך למתחם בילוי תוסס ומהנה, הכולל מסעדות, בתי קפה ודוכני מזון, כל זה בסמוך לסירות הדיג והדייגים ולסמטאות יפו העתיקה, דוגמא מצויינת כיצד הישן משתלב עם החדש.




הסיבה להגעתנו היתה הזמנה שקיבלנו לבוא ולטעום מהחומוס של אבו איסמעיל, ששכן בעבר ברחוב אבן גבירול ועבר בימים אלה למשכנו החדש במתחם שוק נמל יפו.




כאשר הגענו לדוכן של אבו איסמעיל, קצת התבאסנו מהתור הארוך.

מאוחר יותר גם הבנו את הסיבה לעומס הלקוחות: מדובר בחומוס טעים ומיוחד, אחד הטובים שטעמנו ובהחלט חומוס ששווה לעמוד בשבילו בתור.
הסוד הוא מתכון מנצח ועתיק אשר רץ במשפחת אבו איסמעיל כבר כמה דורות. המתכון הסודי כולל בין השאר השרייה בת לא פחות מ-24 שעות ובישול בשיטה ייחודית במשך 20 שעות.
מוחמד ברבך וחאלד אבו איסמעיל, בעלי המקום, מצטיינים בבחירה נכונה של גרגרי החומוס, בהשרייה, טחינה ובישול נכון של גרגרי החומוס, ולכל אלה הם מצרפים תיבול שמשתנה בין המנות השונות. התוצאה הסופית טעימה ונימוחה בפה, ומבטיחה טעם מנצח של כל מנות החומוס שמוגשות במקום. הטעם המיוחד של חומוס אבו איסמעיל הוא גם תוצר של שמירה על החומוס בטמפרטורה האידיאלית ביותר עבור גרגרי החומוס.
מסתבר שגם במנה כביכול פשוטה, כמו חומוס, ניתן תמיד לחדש ולהפתיע.
תפסנו מקום במבואה של המתחם ואני התמקמתי בקצה התור. הנוף לנמל, האוויר הצח ומזג האוויר הנעים עשו אותנו רעבים במיוחד…

חזרתי עם מגש ועליו שתי צלחות חומוס עם גרגרים רכים ונימוחים (19 ש"ח) וחומוס מסבחה עם גרגירים וטחינה (19 ש"ח). שניהם טעימים מאד ונזללו במהירות.


סלט ירקות טרי חתוך במקום (15 ש"ח), התיבול היה מעט חריף לטעמי.

הילדים קבלו צלחת צ`יפס פריך (15 ש"ח):

צלחת כדורי פלאפל ירוק עם נגיעות שומשום למעלה (15 ש"ח).

קינחנו בלימונדה


מה שהיה חסר לנו זה צלחת חמוצים ומבחר גדול יותר של שתיה.
לסיכום: נהנינו מארוחה בריאה וטעימה בתוך מתחם שוק צבעוני ומזמין.
המחירים:

חומוס הבית (23 שקל), חומוס עם טחינה (19 שקל), חומוס עם גרגרים (19 שקל), חומוס צנובר (24 שקל), חומוס פול (19 שקל), מסחבה (19), מסבחה צנובר (24) שקל, טחינה (20 שקל), סלט ערבי (15 שקל), צ`יפס (15 שקל), ופלאפל ערבי ירוק בטעם פיקנטי בצלחת, עם כוסברה, פטרוזיליה,שום וסומסום מעל (15 שקל). כמו כן ניתן להזמין במקום חומוס פול בפיתה (15 שקל), חומוס פול עם ביצה בפיתה (17 שקל) ופלאפל בפיתה (15 שקל).
ניתן גם לקחת הביתה.
טלפון להזמנות: 03-5257476
פתוח בין השעות 10:00-21:00
חמש עובדות שלא ידעתם על חומוס:
- הפעם הראשונה בה הוחמצו גרגרי חומוס היתה באלף החמישי לפני הספירה.
- מנת חומוס בצלחת היא ארוחת הבוקר הנפוצה ביותר במסעדות פועלים במדינות ערב.
- צלחת החומוס הגדולה ביותר בעולם הוגשה בשנת 2010 על ידי שף מלבנון שהגיש 10,452 ק"ג חומוס על צלחת בקוטר 7.17 מטרים, ובכך זכתה להיכלל בספר שיאי גינס.
- חומוס הינו מאכל בעל ערכים תזונתיים רבים: חלבונים צמחיים, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה Bשחשובים לתהליכי ניצול אנרגיה ומינרלים.
- קיימים מספר סוגים של גרגרי חומוס, השונים בגודלם ובצבעם. יש בהירים, צהבהבים ויש גם חומים.











