קיבלתי להתנסות מוצרי גבינות מתנובה והדבר הראשון שהכנתי הוא פוקצ'ות, כהרגלי בימי שישי אני מכינה לבן זוגי שאוהב פוקצ'ות והפעם פוקצ'ות חלביות טעימות מהמוצרים שקיבלתי לחג השבועות, קבלו את המתכון שלי לפוקצ'ות.
הכנתי את הפוקצ'ות מגבינות של תנובה, גבינת פטה עיזים 5% שומן גבינה מלוחה. וגבינת קשה מחלב בקר גבע / פרמזן 23% שומן .
הפוקצ'ות שלי לחג השבועות ממוצרי תנובה
המתכון :
1/2 ק"ג קמח (4 כוסות) קמח לבן .
1 כף שמרים יבשים או חצי קובייה טרייה (שמרית) .
1 כף סוכר .
1/2 כף מלח (להוסיף בסוף) .
2 כפות שמן זית .
1+1/2 כוסות מים פושרים .
ההכנה:
* מערבבים חומרים יבשים חוץ מהמלח .
* מוסיפים מים, שמן, ולשים ביד או במיקסר .
* מוסיפים תוך כדי לישה מלח .
* הבצק רך ודביק (זה בסדר) .
* בידיים משומנות להוציא את הבצק לשקית ניילון נקייה .
* להניח על צלחת את השקית ניילון לקשור עם רווח לתפיחה להניח במקרר,
* לתת לבצק מנוחה עד שהבצק נהיה כמו בלון בערך 1/2 שעה .
* לחמם תנור בחום גבוהה 250 מעלות .
* בתבנית אפיה לרפד בניר אפיה או משטח סיליקון, לפזר קמח תירס או לקמח .
* למתוח בצק עם קצות האצבעות ולמורחים שמן זית של שמנא מעל שיכנס גם לגומות .
* לפזר שומשום מסביב בדפנות, לפזר פפריקה חריפה, תבלינים אוריגנו ותימין .
* פרוסות חציל משומן קל ואפוי בתנור, בצל אפוי אפשר מטוגן, לפזר מעל גבינות של תנובה .
* גבינת עיזים 5% שומן של פיראוס תנובה, ומעל לגרד גבינת גבע פרמזן 23% שומן של תנובה .
* לאפות התנור שחומם מראש, אפייה במשך 20-30 דקות לבדוק את תחתית והדפנות אפויות .
בתאבון !
נכתב וצולם על יד לבנה רייזר LEVANA REISER
אשמח אם תיכנסו לדף הקבוצה שלי בפייסבוק מאפים וקינוחים אוכל ביתי ועוד …













