בימינו לא צריך לחכות יותר לחורף שיפציע, כדי להוציא מהבוידעם את מתכוני המרקים הכי טובים שלנו. בחוץ קצת מתקרר וכבר בא לנו איזה מרק מהביל ומנחם, כזה שיפיץ בבית ריחות מופלאים ויחמם את הבטן, כמו אז כשהיינו ילדים ועלה קצת החום/ כאב לנו הגרון ואמא מיד רצה להעמיד איזה סיר מרק.. או שניים.
אז הנה מרק האפונה של זוגתי האלופה, עמית. זה לא עוד מרק אפונה, הוא סמיך ועשיר במיוחד והוא מגיע עם טוויסט משביע וייחודי, בדמות בצקניות מהירות הכנה ואפילו טבעוניות ומקמח מלא. תכינו אותו והרי לכם/ן ארוחה טעימה, משביעה ומתאימה ממש לכולם/ן.

מרק אפונה עשיר
המרכיבים:
חצי קילו אפונה יבשה
2 בצל לבן קצוץ
3 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
2 שיני שום טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
כמון

אופן ההכנה:
מטגנים בסיר במעט שמן זית את הבצל החתוך עד להזהבה, מוסיפים שום טרי כתוש, גזר חתוך לקוביות ואפונה, מכסים את האפונה במי ברז, מתבלים במלח, פלפל גרוס וכמון ומביאים את הסיר לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה, עד לריכוך האפונה. לאחר שהאפונה התרככה, מרסקים את הכל בבלנדר מוט (אם אין, ניתן להעביר למעבד מזון ולעבד הכל יחד במשך כמה שניות עד למרקם אחיד), מחזירים את התערובת החלקה לסיר ומוסיפים מים בהתאם לסמיכות שאתם/ן אוהבים/ות. אחרי שמוסיפים את הבצקניות, מדליקים שוב את האש, לרבע שעה נוספת.
בצקניות טבעוניות מחיטה מלאה
המרכיבים:
1 כוס קמח חיטה מלא
כרבע כוס מים (תלוי במרקם)
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:
יש לשים בקערה את הקמח, להוסיף את המים ואת התבלינים, לוודא שהמרקם יוצא סמיך ודביק ואין מים מיותרים, לערבב היטב.
באמצעות שתי כפיות יש לאסוף מעט מהתערובת, ליצור צורה כלשהי בגודל קטן מתכולת כפית ולהשליך לתוך סיר המרק, לעשות כך עם כל התערובת ולהגביר את הסיר לאש גבוהה, לאחר שכל הבצקניות הועברו לסיר, יש לבשל אותן ביחד עם המרק כרבע שעה ואז לכבות. להגיש חם.

בתיאבון וסתיו שמח.
כרמל.











