וודקה תאנים סתווית

מתכון מהיר לוודקה תאנים מצויינת

בין כל הדברים שאפשר למנות בעד ונגד החיים בארץ הקטנה והקשה שלנו, תאנים בעיני הן "בעד" גדול.

אין כמו תאנה טריה, בעיקר כזו שכרגע נקטפה מהעץ. פרי חייזרי, עם חוץ חלק, טיפת חלב קטנה שזולגת כשקוטפים את הפרי מהעץ העתיק הזה, ותוך שחייבים לפתוח בשתי ידיים ולהסתכל שכל הזרועות הקטנטנות שבתוכו לא זזות, כי ככה עושים את זה.

את התאנה אפשר לאכול טריה, צלויה, מבושלת או אפויה, כתוספת לקינוח או לסלט, עם זילוף של דבש או פירור של גבינה מלוחה. ואפשר גם למצות אותה בבקבוק של וודקה וללגום ממנה אחרי העונה.

fig vodka 1

וודקה תאנים

מצרכים
קופסה של תאנים, שטופות וחתוכות לרבעים
בקבוק וודקה

כלים ספציאל
צנצנת שתכיל הכל, ארון חשוך, בקבוק הוודקה המרוקן, פיסת אלבד, מסננת.

אופן ההכנה
צנצנת, תאנים, וודקה לכיסוי, חושך 5 ימים.
מסננים את הוודקה דרך אלבד שיושב על מסננת, ומחזירים לבקבוק הוודקה ששמרנו קודם. שומרים בהקפאה או בוויטרינה אבל בינינו, מקפוא זה הכי טעים. ואם תזדרזו ותכינו כמה בקבוקים, יהיה לכם גם מה לתת במתנה בחג הקרוב!

 

fig vodka 2

 

זה הכל להפעם. היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

 הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 
 רגע! הידעתן שיש לגברת הבלים גם ערוץ יוטיוב? מה דעתכן להירשם לערוץ שלי ביוטיוב